300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διπλωματική και οικονομική απόβαση της Τουρκίας στη Συρία: Διώξτε τώρα το PKK, το μήνυμα Φιντάν στον αλ Τζολάνι

22 Δεκεμβρίου 2024 21:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΣΥΡΙΑ
Διπλωματική και οικονομική απόβαση της Τουρκίας στη Συρία: Διώξτε τώρα το PKK, το μήνυμα Φιντάν στον αλ Τζολάνι

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ευθείες απειλές ότι οι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) δεν έχουν καμία απολύτως θέση στη Συρία και πρέπει να εξαλειφθούν(!) εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Άχμέντ αλ Σάρα (Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι) στη Δαμασκό.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Συρία μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ δεν παρέλειψε, μάλιστα, να παροτρύνει τον νέο ισχυρό άνδρα της χώρας «να λάβει άμεσα τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική κυριαρχία της Συρίας».

«Το PKK-YPG κατέχει σήμερα το ένα τρίτο του συριακού εδάφους, καταλαμβάνει παράνομα ενεργειακούς πόρους, κλέβει την περιουσία του συριακού λαού και μετατρέπει την περιοχή σε λεκάνη τρομοκρατίας με μέλη του PKK από την Τουρκία, το Ιράκ, το Ιράν, την Ευρώπη και ακροαριστερές τρομοκρατικές ομάδες» είπε χαρακτηριστικά ο Φιντάν διαμηνύοντας παράλληλα πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να παράσχει την «ισχυρότερη υποστήριξή της στον αγώνα του συριακού λαού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Φιντάν εν ολίγοις περιέγραψε με τις δηλώσεις του την...διπλωματική και οικονομική απόβαση που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Άγκυρα με φόντο την ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον πολυετή εμφύλιο πόλεμο.

«Είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε την εμπειρία μας στην αναδιάρθρωση και τη δημιουργία ικανοτήτων των κρατικών θεσμών. Είμαστε επίσης πρόθυμοι να υποστηρίξουμε συγκεκριμένες εργασίες με τους θεσμούς μας, όπως ο TIKA, η Kızılay, η AFAD και οι ιδιωτικές εταιρείες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Οι αναφορές του Φιντάν σε αυτούς τους τρεις οργανισμοί φυσικά και δεν είναι τυχαίες. Στην Τουρκία, οι τρεις σημαντικοί οργανισμοί που αναλαμβάνουν κρίσιμες αποστολές στον τομέα της ανάπτυξης, της ανθρωπιστικής βοήθειας και της διαχείρισης κρίσεων είναι ο Τουρκικός Οργανισμός Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ), η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος (Kızılay) και η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD).

Σε ερώτηση που δέχθηκε αν ανάμεσα στα σχέδια της Τουρκίας είναι και μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση για την απομάκρυνσή των Κούρδων του ΡΚΚ από την περιοχή, ο Χακάν Φιντάν απέφυγε να απαντήσει ευθέως και έσπευσε να προκαταλάβει τις αποφάσεις της νέας συριακής διοίκησης λέγοντας ότι «η νέα διοίκηση στη Δαμασκό θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική κυριαρχία της Συρίας».

Ο Φιντάν ισχυρίστηκε μάλιστα ότι με τα σχέδια της Άγκυρας για το PKK ουσιαστικά συμφωνεί και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε αντίθεση με την αμερικανική διοίκηση.

«Το αμερικανικό σύστημα είναι γεμάτο από ανθρώπους που φροντίζουν όχι μόνο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ αλλά και για τα συμφέροντα άλλων χωρών που δε θέλω να αναφέρω εδώ. Όταν σκέφτεται αν η Τουρκία είναι πιο σημαντική ή το ΡΚΚ είναι πιο σημαντικό, ο Τραμπ βλέπει τα μαθηματικά εδώ. Πιστεύω ότι στη νέα εποχή ο Τραμπ θα προσεγγίσει το πρόβλημα αυτό διαφορετικά» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Κλείσιμο
Ο Άχμέντ αλ Σάρα περιορίστηκε να ζητήσει από τη διεθνής κοινότητα την άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Συρίας. [...] «Οι κυρώσεις θα πρέπει να αρθούν με την πτώση του καθεστώτος και αυτό θα ενισχύσει το χέρι μας στην υποστήριξη του συριακού λαού» ανέφερε.

Ο νέος ηγέτης της Συρίας δήλωσε επίσης ότι όλα τα όπλα της χώρας θα τεθούν υπό κρατικό έλεγχο και ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνησή του θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση του υπουργείου Άμυνας και του στρατού.

Ο ηγέτης της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Hayat Tahrir al-Sham (HTS), είπε επίσης πως μετά τις ανακοινώσεις για τη νέα στρατιωτική δομή, οι «ένοπλες φατρίες θα αρχίσουν να ανακοινώνουν τη διάλυσή τους και να εντάσσονται» στον στρατό.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Η Κωνσταντοπούλου έστησε ξανά καβγά on air: Είναι άθλιο αυτό που κάνεις, είπε σε δημοσιογράφο και αποχώρησε από τη συζήτηση (Βίντεο)
  • «Θα ανταποδώσουμε» δηλώνει ο Τραμπ για την επίθεση σε κομβόι στη Συρία με τρεις νεκρούς (βίντεο)
  • Real Polls: Τι θα γινόταν αν όλα τα κόμματα πήγαιναν στις εκλογές με άλλους αρχηγούς; Πέφτει στο 22% η ΝΔ, εκτοξεύεται στο 17,2% το ΠΑΣΟΚ
  • Πάρος: Παραίτηση δημοτικής συμβούλου – Φορτισμένη η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξελέγη πρόεδρος του Eurogroup (Βίντεο)
  • ΚΠΙΣΝ: Ενα οικοσύστημα φωτός και ήχου, χριστουγεννιάτικη αγορά -Δωρεάν σινεμά, άλλη ταινία κάθε βράδυ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Νέες απειλές από τον Βλαντίμιρ...
Γαλλία: Αυτή είναι η σύνθεση τ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Παραίτηση δημοτικής συμβούλου – Φορτισμένη η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πάρος: Παραίτηση δημοτικής συμβούλο...

11 Δεκεμβρίου 2025
Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ, Κίμων Γκιουλιστάνης

Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρ...

09 Δεκεμβρίου 2025
ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός: Καθαρή εντολή στον Κώστα Πιπέρογλου για την προεδρία - Το νέο συμβούλιο

ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός: Καθαρή εντολή στ...

09 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών την περίοδο των Χριστουγέννων

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορ...

15 Δεκεμβρίου 2025
Αεροδιακομιδή ασθενή από τη Σαντορίνη

Αεροδιακομιδή ασθενή από τη Σαντορί...

15 Δεκεμβρίου 2025
Συνελήφθη στη Λέρο υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη

Συνελήφθη στη Λέρο υπεύθυνος καταστ...

15 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ