300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερντογάν: Μιλήσαμε με τον φίλο μου, Τραμπ για τα F-35, ξεκίνησαν τεχνικές συζητήσεις

26 Ιουνίου 2025 15:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ
Ερντογάν: Μιλήσαμε με τον φίλο μου, Τραμπ για τα F-35, ξεκίνησαν τεχνικές συζητήσεις

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ο Τραμπ θα βρεθεί στην Τουρκία για το ουκρανικό, μόνο αν έρθει και ο Πούτιν, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Χάγη

Για τις καλές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον πόλεμο στην Ουκρανία που «πρέπει να τελειώσει» και την επιθυμία του να επιστρέψει η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35 μίλησε ο Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Χάγη, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Για τη Σύνοδο της Συμμαχίας και τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «η κορυφαία προτεραιότητα στη Σύνοδο ήταν η αύξηση των αμυντικών δαπανών των Συμμάχων. Συμφωνήθηκε ότι οι αμυντικές δαπάνες θα αυξηθούν στο 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος μας σε 10 χρόνια. Στην πραγματικότητα, είμαστε μία από τις χώρες που βρίσκονται πιο κοντά στο να φτάσουν το 5%. Για αυτόν τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να αρθεί ο περιορισμός μεταξύ των συμμάχων. Ομοίως, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η συμμετοχή των συμμάχων που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εθνικές πρωτοβουλίες άμυνας και ασφάλειας. Η υποστήριξη των συμμάχων προς την Ουκρανία και η έκβαση του πολέμου ήταν ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε περισσότερο στη σύνοδο κορυφής. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, ο αγαπητός μου φίλος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρευρέθηκε επίσης στο δείπνο που παρέθεσε ο Βασιλιάς των Κάτω Χωρών στις 24 Ιουνίου. Ως Τουρκία, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να τερματίσουμε αυτόν τον βίαιο πόλεμο με μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη. Βρισκόμαστε σε διάλογο με τα μέρη με σκοπό να φιλοξενήσουμε τον τρίτο γύρο συνομιλιών την προσεχή περίοδο».

Για τις εξελίξεις στο ουκρανικό και το ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ να παρευρεθεί σε κάποια από τις επόμενες συναντήσεις Ρώσων - Ουκρανών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε: «Λέμε με σιγουριά πως αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει. Η περιοχή μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο. Πρέπει να χτιστεί μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη στην περιοχή. Ακόμα κι αν όλοι εγκαταλείψουν την προσπάθεια για ειρήνη, εμείς δεν θα το κάνουμε. Η Τουρκία δίνει σημασία και προτεραιότητα στη διπλωματία για την επίλυση των συγκρούσεων. Η περιοχή μας έχει ήδη γεμίσει με αστάθεια και συγκρούσεις. Τώρα είναι απαραίτητο να ηρεμήσουμε την περιοχή μας και, ως εκ τούτου, τον κόσμο μας, χτίζοντας σταθερότητα και ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες της ειρήνης. Αυτό είναι που περιμένουν όλοι. Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία έχουν επανειλημμένα δείξει ότι μας εμπιστεύονται. Οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη άνοιξαν την πόρτα για την ειρήνη. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εξελίξεις στο έδαφος που περιορίζουν το πεδίο της διπλωματίας, αλλά ακόμα και αν υπάρχει μια μικρή ελπίδα για ειρήνη, θα την επιδιώξουμε. Επιπλέον, κατά τη γνώμη μας, υπάρχει κάτι περισσότερο από μια μικρή ελπίδα για ειρήνη στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Θα εργαστούμε για να φέρουμε ξανά κοντά τα μέρη. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ψάξουμε με το πινέλο για μια λύση, θα το κάνουμε. Ο τελικός μας στόχος είναι να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση σε επίπεδο ηγετών στη χώρα μας και να οικοδομήσουμε την πολυπόθητη ειρήνη. Τα είπαμε αυτά στον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας. «Αν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έρθει στην Κωνσταντινούπολη ή την Άγκυρα για να βρούμε μια λύση, θα έρθω και εγώ στην Κωνσταντινούπολη ή την Άγκυρα» μας είπε ο πρόεδρος Τραμπ».

Σε άλλο σημείο, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που είχε με τον Τραμπ για τα μαχητικά F-35: «Το σύστημα της αεροπορικής μας άμυνας δεν τελειώνει με τα S-400. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πολυεπίπεδο σύνολο συστημάτων. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πυραύλους σε διάφορα ύψη και να λειτουργούν αρμονικά όπως τα όργανα ενός σώματος. Έχουμε φέρει τη χώρα μας σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. Πρέπει να αυξήσουμε τις πυραυλικές μας δυνατότητες. Χτίζουμε το σύστημα των συστημάτων, με άλλα λόγια, το «Steel Dome» μας. Παράγαμε το δικό μας UAV, το SIHA και το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος, KAAN. Όταν ξεκινήσαμε το KAAN, κάποιοι προσπάθησαν να το υποτιμήσουν. Το KAAN, όμως, βρίσκεται σήμερα στους ουρανούς. Ο λαός μου γνωρίζει πολύ καλά εκείνους που διεξάγουν δραστηριότητες πέμπτης φάλαγγας για να εμποδίσουν κάθε έργο. Δεν έχουμε εγκαταλείψει ούτε τα F-35. Συζητάμε την πρόθεσή μας να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα με τους συμμάχους μας. Το πρόγραμμα F-35 είναι τόσο πολιτική όσο και τεχνική διαδικασία. Η Τουρκία έχει αποκλειστεί άδικα από το πρόγραμμα. Πάντα επικρίνουμε αυτό το βήμα που είναι ασυμβίβαστο με το πνεύμα της συμμαχίας. Συζητήσαμε το θέμα στις συναντήσεις μας με τον κ. Τραμπ και έχουν ξεκινήσει τεχνικές συνομιλίες. Ελπίζουμε να σημειώσουμε πρόοδο».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μακρόν: Θα ψηφίσουμε κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur
  • Αποδέχονται οι αγρότες την πρόσκληση για διάλογο με τον πρωθυπουργό – «Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο»
  • Κατερίνα Μονογυιού: Ερώτηση στη Βουλή για την ενίσχυση της θαλάσσιας επιχειρησιακής ετοιμότητας στην Άνδρο
  • Ασλανίδης κατά Καρυστιανού: Κανένας συγγενής εντός και εκτός Συλλόγου δεν τη στηρίζει
  • Ελληνίδα αεροσυνοδός ανάμεσα στους νεκρούς από την συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία όπου σκοτώθηκε ο Λίβυος στρατηγός
  • Συνετρίβη λίαρ τζετ στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ Χαντάντ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ρωσία: Η Μόσχα καλεί την Τεχερ...
Η Κίνα λέει πως «επιβεβαίωσε τ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο Luura στην Ελλάδα

Πάρος: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο...

06 Ιανουαρίου 2026
Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη  Ι/Φ σκάφους

Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ι/Φ σκ...

05 Ιανουαρίου 2026
Πάρος, Θεοφάνια: Αγιασμός των Υδάτων και ρίψη Τιμίου Σταυρού στο Πίσω Λιβάδι (Βίντεο + Φωτό)

Πάρος, Θεοφάνια: Αγιασμός των Υδάτω...

06 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Volley League Γυναικών: Αναβλήθηκε το παιχνίδι του Α.Ο. Θήρας με τον Μίλωνα για την 13η αγωνιστική

Volley League Γυναικών: Αναβλήθηκε...

10 Ιανουαρίου 2026
Δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του «ΑΡΤΕΜΙΣ» την Κυριακή (11/1)

Δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγι...

10 Ιανουαρίου 2026
Ναι στον διάλογο, όχι στο συλλαλητήριο την Τρίτη, αποφάσισαν οι αγρότες

Ναι στον διάλογο, όχι στο συλλαλητή...

10 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ