300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερντογάν: «Ζητάμε μερίδιο από τους πόρους στη Μεσόγειο, θέλουμε συνεργασία καζάν-καζάν με τους γείτονες»

26 Σεπτεμβρίου 2025 14:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΡΝΤΟΓΑΝ
  • ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Ερντογάν: «Ζητάμε μερίδιο από τους πόρους στη Μεσόγειο, θέλουμε συνεργασία καζάν-καζάν με τους γείτονες»

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο, ο Ερντογάν έκανε λόγο για μια «υπέροχη επίσκεψη που δεν μπορούσε να αμαυρωθεί από τις διαστρεβλώσεις. Πραγματοποιήσαμε τις συναντήσεις μας με τον Πρόεδρο σε μια φιλική, εποικοδομητική και παραγωγική ατμόσφαιρα. Όπως γνωρίζετε, η σχέση μας με τον κ. Τραμπ ήταν πολύ καλή από την αρχή. Είχαμε έναν ξεχωριστό διάλογο κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας, κι αυτό συνεχίζεται. Πιστεύω ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στις τουρκοαμερικανικές σχέσεις».

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε ότι «η επίλυση κάθε ζητήματος σε μία μόνο συνάντηση είναι, φυσικά, αδύνατη. Ωστόσο, αυτή η επαφή έχει οδηγήσει σε ουσιαστική πρόοδο σε πολλά ζητήματα».


Ερντογάν: Η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να αμφισβητήσει την κυριαρχία κανενός
Ερωτηθείς για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο, αλλά και τη Λιβύη και το πώς αυτή η προσέγγιση θα επηρεάσει «το μέτωπο του Ισραήλ και της Ελλάδας», ο Ερντογάν, σύμφωνα με το NTV, απάντησε: «Η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να αμφισβητήσει την κυριαρχία κανενός. Ωστόσο, είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. Η στάση μας όσον αφορά τους πόρους της Μεσογείου είναι σαφής: Παίρνουμε το μερίδιο που μας αναλογεί από αυτούς τους πόρους και συνεργαζόμαστε με τους γείτονές μας με βάση την αρχή του αμοιβαίου οφέλους (καζάν-καζάν).

Η αποφασιστική στάση της Τουρκίας αναγκάζει την περιοχή να αναθεωρήσει τις θέσεις της, καθώς η χώρα είναι πλέον μια δύναμη με λόγο, αποφασιστική και καθοριστική στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Αναφορικά με το Κυπριακό, τόνισε: «Η στάση μας και η πολιτική μας για το ζήτημα της Κύπρου είναι σαφής: Το θέμα της ομοσπονδίας έχει κλείσει για εμάς. Κανείς δεν μπορεί να μας παρασύρει ξανά σε συζητήσεις για ομοσπονδία με λογοπαίγνια. Οι Τούρκοι της Κύπρου δεν θα δεχθούν ποτέ να είναι μειονότητα στο νησί. Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η αποδοχή της ύπαρξης δύο ξεχωριστών κρατών στο νησί. Το δηλώσαμε ήδη ξεκάθαρα στην ομιλία μας στο Γενικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών. Εκεί εκφράσαμε για άλλη μια φορά τη στάση μας και την ανακοινώσαμε σε όλο τον κόσμο. Θα ήταν λάθος να περιμένουμε να αλλάξει η στάση μας. Ευχόμαστε οι εκλογές στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου να έχουν θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι ο τουρκικός λαός της Κύπρου θα κάνει την πιο σωστή και ορθή επιλογή. Ως πατρίδα και εγγυητής, δεν θα αφήσουμε ποτέ μόνους τους Τούρκους αδελφούς μας στην Κύπρο».

Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο / Φωτογραφία: AP Photo / Evan Vucci

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Γεραπετρίτης στο ΕΡΤnews: Ειλικρινής η συζήτηση – «Τεράστια υπεραξία» για τις σχέσεις των δύο χωρών η αναφορά Ερντογάν στο διεθνές Δίκαιο (βίντεο)
  • Σε θερμό κλίμα η επί 1,5 ώρα συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν - Άρση του casus belli ζήτησε ο πρωθυπουργός, όσα έγιναν στο Λευκό Παλάτι (βίντεο)
  • Σήμερα η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη και Ρ.Τ. Ερντογάν
  • Τουρκικά ΜΜΕ: Το μήνυμα που στέλνει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν ενόψει της συνάντησης της Τετάρτης - Ποιο είναι το μόνο «αγκάθι»
  • Στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
  • Μαρινάκης στο ΕΡΤnews: «Έξι έργα θωράκισης προχωρούν στην Αττική» – Προχωρημένες οι συζητήσεις για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν (βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Διπλωματικό πόκερ στον Λευκό Ο...
Η ΕΕ προχωρά τα σχέδια για το... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Μεταμεσονύχτιο συμβάν σε κατάστημα – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

Πάρος: Μεταμεσονύχτιο συμβάν σε κατ...

11 Φεβρουαρίου 2026
Πάρος: Θλίψη στο νησί –Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Στέλιος Φραγκούλης

Πάρος: Θλίψη στο νησί –Έφυγε από τη...

10 Φεβρουαρίου 2026
Πάρος: Θάλασσα και στεριά αξεχώριστα σε πλατεία, προβλήτα και παραλία του νησιού εξαιτίας φουσκοθαλασσιάς (Βίντεο)

Πάρος: Θάλασσα και στεριά αξεχώριστ...

13 Φεβρουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Γιαννακόπουλος: «Δεν θα έπρεπε να προστατεύονται οι ιδιοκτήτες όταν παίκτες και προπονητές προκαλούν τέτοια προβλήματα;»

Γιαννακόπουλος: «Δεν θα έπρεπε να π...

16 Φεβρουαρίου 2026
Eurovision: O Ακύλας με το «Ferto» ο νικητής του ελληνικού τελικού - Πήρε το εισιτήριο για τη Βιέννη (Βίντεο)

Eurovision: O Ακύλας με το «Ferto»...

16 Φεβρουαρίου 2026
Εντυπωσιακή εμφάνιση του Παριανού Good Job Nicky στον τελικό του Sing for Greece για τη Eurovision! – Τα έδωσε όλα πάνω στη σκηνή (Βίντεο)

Εντυπωσιακή εμφάνιση του Παριανού G...

15 Φεβρουαρίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ