×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η Apple κοντά στο λανσάρισμα δωρεάν μουσικής υπηρεσίας

03 Ιουνίου 2013 13:09

Η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τη Warner Music και βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τη Sony Music.

Αίσια έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις της Apple με τη Warner Music, υποστηρίζουν οι New York Times και το σάιτ τεχνολογίας CNET, με συνέπεια η αμερικανική εταιρεία να είναι πλέον ένα βήμα πριν από το λανσάρισμα μιας δωρεάν μουσικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με τα δύο δημοσιεύματα, η συμφωνία με τη Νο3 παγκοσμίως δισκογραφική εταιρεία υπογράφηκε πριν από ένα μόλις 24ωρο.

Στόχος της Apple είναι να ανακοινώσει το iRadio, όπως τα δημοσιογραφικά μέσα έχουν «βαφτίσει» ήδη την υπηρεσία, στο ετήσιο συνέδριό της Worldwide Developers Conference, το οποίο φέτος ξεκινά στις 10 Ιουνίου. Εκτός από τη Warner Music, η εταιρεία έχει υπογράψει εδώ και ένα μήνα συμβόλαια με τη Universal Music, τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο.

Έτσι, το μόνο που απομένει ώστε το iRadio να διαθέτει μια αρκετά μεγάλη μουσική βιβλιοθήκη, είναι η Apple να βρει τη χρυσή τομή και με τη Sony Music, με την οποία βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις. Οι New York Times και το CNET αναφέρουν πως, αν και υπάρχουν ακόμη ορισμένες λεπτομέρειες στις οποίες δεν συμφωνούν οι δύο πλευρές, φαίνεται πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρθούν και τα τελευταία εμπόδια.

Όλες οι μέχρι σήμερα διαρροές συγκλίνουν στο ότι το iRadio θα είναι ενσωματωμένο στο iTunes και πρόσβαση σε αυτό θα έχουν οι κάτοχοι iPhone, iPad, και iPod. Η υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν, με τα έσοδά της να προέρχονται από τις διαφημίσεις – μάλιστα, πέρα από τα banner, θα υπάρχουν και ηχητικά διαφημιστικά σποτ, τα οποία θα αναπαράγονται μεταξύ των τραγουδιών.

Η Apple θα μοιράζεται τα κέρδη με τις δισκογραφικές εταιρείες, ενώ στόχος της είναι να διαθέσει την υπηρεσία σε όλες τις χώρες που λειτουργεί το online «δισκοπωλείο» της.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos