×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

ΗΠΑ: Στα 150 δισ. δολάρια η «App Economy» μέχρι το 2017

22 Ιουλίου 2013 10:43

Συγκριτικά με το 2012, η Appnation προβλέπει πως θα τετραπλασιαστεί ο τζίρος των εμπορικών δραστηριοτήτων γύρω από τις εφαρμογές για «έξυπνες» συσκευές.

Του Κώστα Δεληγιάννη

Πρωτοεμφανιζόμενος σε άρθρο του Businessweek το 2009, ο όρος «App Economy» περιγράφει τις εμπορικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τα προγράμματα για «έξυπνες» συσκευές. Οι δραστηριότητες αυτές αφορούν είτε την πώληση των ίδιων των εφαρμογών, είτε την πώληση άλλων αγαθών και υπηρεσιών (π.χ. ταινιών, ebook) μέσω προγραμμάτων για smartphone και tablet PC.

Σύμφωνα μάλιστα με προβλέψεις της εταιρείας αναλύσεων Appnation, πρόκειται για ένα κλάδο της οικονομίας ο οποίος μέχρι το 2017 θα γνωρίσει μεγάλη άνθηση. Κι αυτό γιατί, συγκριτικά με το 2012, ο σχετικός τζίρος θα τετραπλασιαστεί, αγγίζοντας τα 150 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία σημειώνει η εκρηκτική άνοδος δεν πρόκειται να ανακοπεί από τον τεράστιο αριθμό application που υπάρχουν σήμερα για κάθε «οικοσύστημα» smartphone και tablet PC. Ο λόγος είναι ότι προοδευτικά ολοένα περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στις «έξυπνες» συσκευές και οι ήδη υφιστάμενοι χρήστες αυξάνουν τον χρόνο που περνούν καθημερινά με την «έξυπνη» συσκευή τους.

Έτσι, η Appnation εκτιμά ότι θα υπάρξει αλματώδη αύξηση στον αριθμό των εφαρμογών που χρησιμοποιεί ο μέσος Αμερικανός. Παράλληλα, υποστηρίζει πως από τον επόμενο χρόνο θα φανούν τα πρώτα σημάδια μιας ανάλογης εκρηκτικής ανόδου του τζίρου της «App Economy» σε παγκόσμιο επίπεδο.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos