×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Στις 4 Σεπτεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του «έξυπνου» ρολογιού της Samsung

21 Αυγούστου 2013 12:27

H κορεατική εταιρεία θα ανακοινώσει το Galaxy Gear στο Βερολίνο, δύο ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης IFA.

Τον γύρο του web κάνουν τις τελευταίες ημέρες δεκάδες δημοσιεύματα σχετικά με την επικείμενη ανακοίνωση ενός «έξυπνου» ρολογιού από τη Samsung. Μάλιστα, ένα από αυτά τα άρθρα προέρχεται από το πρακτορείο Bloomberg και επικαλείται πηγές από την κορεατική εταιρεία, που υποστηρίζουν πως το smartwatch θα παρουσιασθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, δύο ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης ηλεκτρονικών IFA.

Εκτιμώντας ότι το γκάτζετ θα ονομάζεται Galaxy Gear, το πρακτορείο αποκαλύπτει πως «θα μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις και να πλοηγηθεί στο ίντερνετ, ενώ θα δίνει πρόσβαση σε υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου». Επιπλέον, θα βασίζεται στο λειτουργικό Android, χωρίς ωστόσο να διαθέτει εύκαμπτη οθόνη.

Τα «έξυπνα» ρολόγια θεωρούνται από πολλούς ειδικούς μία από τις πλέον υποσχόμενη νέες κατηγορίες ψηφιακών προϊόντων, οι οποίοι προβλέπουν πως οι πωλήσεις τους θα μπορούσαν μόνο φέτος να αγγίξουν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, είναι δικαιολογημένος ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί γύρω από την ανακοίνωση της Samsung – με το βρετανικό περιοδικό τεχνολογίας T3 να έχει μάλιστα δημιουργήσει ένα βίντεο του Galaxy Gear, βάσει των προδιαγραφών που εκτιμάται ότι θα έχει το γκάτζετ.

Από τους κολοσσούς στον χώρο των ηλεκτρονικών, η Sony έχει ήδη αναπτύξει δύο μοντέλα «έξυπνων» ρολογιών. Από αυτά, το πιο πρόσφατο Smartwatch 2 έχει οθόνη αφής 1,6 ιντσών, είναι ανθεκτικό στη σκόνη και τις σταγόνες νερού, ενώ η μπαταρία του έχει διάρκεια «ζωής» 4-7 ημέρες.

Σε αντίθεση με το Bloomberg, το σάιτ τεχνολογίας GigaOm αποκάλυψε χθες περισσότερες λεπτομέρειες για τις τεχνικές προδιαγραφές του Galaxy Gear. Έτσι, σύμφωνα με το GigaOm, το γκάτζετ θα έχει οθόνη 2,5 ιντσών, κάμερα, ηχείο και μία μεγάλη γκάμα από αισθητήρες, όπως επιταχυνσιόμετρο.

Το σάιτ υποστηρίζει επίσης πως το smartwatch θα λανσαρισθεί περισσότερο σαν ένα συνοδευτικό αξεσουάρ των smartphone, και λιγότερο σαν μια αυτόνομη συσκευή. Για τη ασύρματη επικοινωνία του με ένα «έξυπνο» τηλέφωνο, θα διαθέτει τσιπ NFC και θα υποστηρίζει το πρωτόκολλο Bluetooth 4.0.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos