×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κατακλύζεται το ίντερνετ από φωτογραφίες του νέου «φθηνού» iPhone

26 Αυγούστου 2013 16:11

Δεκάδες εικόνες που φαίνεται να προέρχονται από το οικονομικό iPhone 5C έχουν κατακλύσει το web. Μόνο τα τελευταία 24ωρα, εμφανίστηκαν στο ίντερνετ φωτογραφίες

του «φθηνού» iPhone 5C από το δελτίο Τύπου που υποτίθεται πως θα συνοδεύει την ανακοίνωση, όπως και στιγμιότυπα από τις τελικές του δοκιμές στο κινεζικό εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται.

Οι εικόνες αυτές ενισχύουν την έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων, σχετικά με τη φθηνότερη παραλλαγή του iPhone που έχει στα σκαριά η Apple. Έτσι, το οικονομικό iPhone, το οποίο θα ονομάζεται iPhone 5C, κατασκευάζεται από την Pegatron. Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το έγκυρο σάιτ τεχνολογίας AllThingsD αποκάλυψε στις αρχές του Αυγούστου πως η Apple σχεδιάζει να ανακοινώσει τα νέα smartphone της στις 10 Σεπτεμβρίου – σε μία εκδήλωση όπου το iPhone 5C θα παρουσιασθεί μαζί με το iPhone 5S, τον «διάδοχο» του hi-end iPhone 5.

Ακολουθώντας την πάγια τακτική της, η Apple δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο, με συνέπεια οι πληροφορίες για το iPhone 5C να είναι συγκεχυμένες. Στο μόνο που συγκλίνουν όλες οι διαρροές είναι ότι το περίβλημα του οικονομικού iPhone θα αποτελείται από πλαστικό, για να μειωθεί το κατασκευαστικό του κόστος. Μάλιστα, οι εικόνες του δείχνουν πως θα κυκλοφορήσει σε πέντε χρώματα – όπως άσπρο, μαύρο, μπλε και κόκκινο.

Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, πάλι για λόγους κόστους, θα έχει λιγότερα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά – όπως οθόνη χαμηλότερης ευκρίνειας, μικρότερο αποθηκευτικό χώρο και κάμερα μικρότερης ανάλυσης. Άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι «εκπτώσεις» θα αφορούν αποκλειστικά τον επεξεργαστή και τη μνήμη RΑΜ, αφήνοντας άθικτες τις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές του.

Οι εκτιμήσεις είναι ακόμη πιο αβέβαιες αναφορικά με το πόσο... φθηνό θα είναι τελικά το «φθηνό» iPhone 5C. Πάντως, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η τιμή λιανικής του θα κυμαίνεται στις ΗΠΑ από 349 έως 399 δολάρια, χωρίς συμβόλαιο, τη στιγμή που το iPhone 4 των 8 GB κοστίζει ακόμη και σήμερα 450 δολάρια.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos