×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πρόστιμο - μαμούθ στο facebook για προσωπικά δεδομένα

28 Αυγούστου 2013 10:26

Καμπάνα 20 εκατομμυρίων δολαρίων έριξε στο Facebook αμερικανικό δικαστήριο επειδή χρησιμοποίησε δεδομένα χρηστών του για διαφημιστικούς λόγους χωρίς την άδειά τους.

Το τεράστιο χρηματικό ποσό θα μοιραστούν οργανώσεις προάσπισης των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο, οι δικηγόροι και οι χρήστες του Facebook που είχαν καταθέσει από κοινού μήνυση εναντίον της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός δικαστής του Σαν Φρανσίσκο Ρίτσαρντ Σίμπορντ επικύρωσε μια συμφωνία βάσει της οποίας το Facebook οφείλει να καταβάλει το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή χρησιμοποίησε τα δεδομένα από τις καταχωρίσεις «Μου αρέσει» («like»), τα ονόματα ή τις φωτογραφίες προφίλ χρηστών του για να υποστηρίξει διαφημίσεις χωρίς την άδειά τους.

Διακανονισμός

Παρόλο που το ζήτημα αφορά περίπου 150 εκατ. χρήστες, ελάχιστοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον Σίμπορντ, ο οποίος έκρινε επαρκές το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων για να υπάρξει φιλικός διακανονισμός της υπόθεσης. Η μήνυση κατατέθηκε στις αρχές του 2011 αφού το Facebook ξεκίνησε το πρόγραμμα «Sponsored Stories».

Η συμφωνία προβλέπει ακόμη ότι η ιστοσελίδα θα τροποποιήσει τους κανονισμούς της και θα προσφέρει περισσότερο έλεγχο στους χρήστες όσον αφορά την πιθανή διαφημιστική εκμετάλλευση των δεδομένων τους.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos