×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Γνωριμία» με το κινητό της Acer που λαμβάνει 4Κ βίντεο

09 Σεπτεμβρίου 2013 09:27

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα Android tablet και μια νέα εκδοχή του «υβριδικού» λάπτοπ Aspire R7.

Η Acer είχε προετοιμάσει το έδαφος εδώ και μερικές ημέρες για τα αποκαλυπτήρια στην IFA του Liquid S2, του πρώτου κινητού της με δυνατότητα λήψης βίντεο υπερυψηλής ευκρίνειας (4Κ). Έτσι, όπως είναι φυσικό, το 6 ιντσών smartphone έχει την τιμητική του στο περίπτερο της εταιρείας στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η πρώτη εντύπωση που αφήνει η συσκευή, κρατώντας την στο χέρι, είναι ότι έχει αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής και προσεγμένο ντιζάιν, ώστε να είναι εύχρηστη παρά το ομολογουμένως μεγάλο μέγεθός της. Όπως επίσης και ότι η οθόνη της, η οποία έχει ανάλυση Full HD και πάνελ IPS, είναι αρκετά ποιοτική, με υψηλή φωτεινότητα και ευρείες γωνίες θέασης.

Αν και το «σήμα κατατεθέν» του Liquid S2 είναι η λήψη σε ανάλυση 4Κ, στο περίπτερο ωστόσο δεν δίνεται η δυνατότητα αναπαραγωγής των 4Κ βίντεο σε κάποια τηλεόραση ή μόνιτορ υπερυψηλής ευκρίνειας. Ρυθμίζοντας πάντως την 13 Megapixel κύρια κάμερα σε μικρότερη (Full HD) ανάλυση, συμβατή με την οθόνη του, οι επιδόσεις του τηλεφώνου τόσο στις φωτογραφίες όσο και στο βίντεο δείχνουν πάρα πολύ καλές.

Μάλιστα, η κάμερα συνοδεύεται από ένα φλας με κυλινδρικό σχήμα που «αγκαλιάζει» τον φακό ώστε, σύμφωνα με την Acer, να βελτιώνονται οι λήψεις σε εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, το κινητό δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι κατατάσσεται στα ταχύτερα της αγοράς, κάτι που οφείλεται στα υποσυστήματα που ενσωμάτωσε σε αυτό η εταιρεία –όπως ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 800 και η RAM 2 GB.

Η Acer παρουσίασε επίσης στο Βερολίνο το Iconia A3, ένα 10,1 ιντσών Android tablet με τετραπύρηνο επεξεργαστή, ηχεία με Dolby Digital Plus και μπαταρία που «αντέχει» σε αναπαραγωγή βίντεο HD έως και 11 συνεχόμενες ώρες.

Επιπλέον, έδειξε μια ανανεωμένη εκδοχή του «υβριδικού» notebook Aspire R7. Ονομάζοντάς το Aspire R7-572, η Acer πρόσθεσε στο λάπτοπ μια ψηφιακή πένα, για τη δημιουργία χειρόγραφων σημειώσεων και σχεδίων.

Την ίδια στιγμή, το Aspire R7-572 «κρατά» από τον προκάτοχό του την ιδιαίτερη σχεδίαση η οποία, χάρις στον μηχανισμό Ezel, επιτρέπει την τοποθέτηση της οθόνης σε διάφορες γωνίες. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν λάπτοπ είτε σαν ταμπλέτα, ενώ έχει επίσης τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το πληκτρολόγιο σαν βάση στήριξης, για την παρακολούθηση ταινιών και την προβολή παρουσιάσεων.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos