×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Από 1η Νοεμβρίου και από 509 ευρώ το iPad Air στην Ελλάδα

24 Οκτωβρίου 2013 11:16

Μέσα στον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει και το iPad mini με οθόνη Retina, με τιμή από 419 ευρώ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της iSquare, επίσημου διανομέα των προϊόντων Apple για την Ελλάδα και την Κύπρο, το iPad Air θα καταφθάσει στη χώρα μας την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, ενώ η τιμή του θα ξεκινά από τα 509 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, για το μοντέλο με Wi-Fi και αποθηκευτικό χώρο 16 GB.

Μέσα στον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας και το καινούριο iPad mini με οθόνη Retina, ξεκινώντας από 419 ευρώ. Παράλληλα, μειώνονται οι τιμές των προγενέστερων iPad 2 και iPad mini «πρώτης γενιάς», οι οποίες ξεκινούν πλέον από τα 415 και 319 ευρώ αντίστοιχα.

Τα δύο νέα tablet ανακοινώθηκαν μόλις χθες, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Apple στο Σαν Φρανσίσκο. Ακολουθώντας το ντιζάιν του iPad mini, το iPad Air έχει πάχος μόλις 7,5 χιλιοστά και βάρος 469 γραμμάρια. Έτσι, είναι 20% πιο λεπτό και 28% ελαφρύτερο από το iPad «τέταρτης γενιάς» που διαδέχεται.

Το καινούριο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τον A7 επεξεργαστή, αρχιτεκτονικής 64-bit, που σχεδίασε η Apple και ενσωμάτωσε για πρώτη φορά στα νέα iPhone. Σύμφωνα με την εταιρεία, το chip εξασφαλίζει στο καινούριο iPad 8 φορές μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και 73 φορές ταχύτερη επεξεργασία γραφικών, συγκριτικά με το πρώτο iPad.

Με τον ίδιο επεξεργαστή είναι εξοπλισμένο και το iPad mini «δεύτερης γενιάς» το οποίο, όπως και το iPad Air, θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση που θα υποστηρίζει σύνδεση σε 4G δίκτυα. Παράλληλα, στο iPad mini με οθόνη Retina, η Apple «μετέφερε» τα 3,1 εκατομμύρια pixel της οθόνης του iPad Air στην 7,9 ιντσών οθόνη του νέου iPad mini, παρέχοντας τη μέγιστη ευκρίνεια σε κείμενα και φωτογραφίες, ταινίες σε πλήρη 1080p HD ανάλυση.

Μπορεί οι δύο ταμπλέτες να έκλεψαν χθες τα φώτα της δημοσιότητας, στην ίδια εκδήλωση ωστόσο η εταιρεία παρουσίασε τον νέο Mac Pro, με ιδιαίτερο ντιζάιν και «τερατώδεις» επιδόσεις, χάρις στην επόμενη γενιά των Xeon επεξεργαστών με έως 12 πυρήνες. Επίσης, ανακοίνωσε νέα μοντέλα στη σειρά φορητών υπολογιστών MacBook Pro Retina, με τέταρτης γενιάς Intel Core επεξεργαστές, τελευταίες κάρτες γραφικών, μεγαλύτερης διάρκειας ζωή μπαταρία, ταχύτερους δίσκους αποθήκευσης flash και Wi-Fi επόμενης γενιάς.

Από χθες ξεκίνησε επίσης η δωρεάν διάθεση του OS X Mavericks, «του πιο προηγμένου λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές στον κόσμο», όπως ανέφερε η Apple. Επιπλέον τα iLife και iWorks προσφέρονται πλέον δωρεάν με την αγορά οποιασδήποτε καινούριας Mac ή iOS συσκευής. Οι δύο εφαρμογές έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως, ώστε να αξιοποιούν τα νέα χαρακτηριστικά τόσο του OS X Mavericks όσο και του iOS 7.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos