×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σούπερ ευκρίνεια σε 55 και 65 ίντσες από τη Samsung

19 Νοεμβρίου 2013 11:56

Η κορεατική εταιρεία ανεβάζει τον πήχυ στις TV, κάνοντας ακόμη και την καλύτερη Full HD τηλεόραση να μοιάζει «φτωχή».

Η Samsung δίνει τη δυνατότητα στους Ελληνες καταναλωτές να απολαύσουν το μέλλον της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας από σήμερα στο σαλόνι τους, λανσάροντας και στη χώρα μας τη σειρά τηλεοράσεων UHD (Ultra High Definition) TV F9000. Με δύο μοντέλα, τα UE55F9000 και UE65F9000 στις 55 και 65 ίντσες αντίστοιχα, σήμα κατατεθέν της καινούργιας σειράς είναι ότι το πάνελ υπερυψηλής ευκρίνειας (γνωστής και σαν UHD ή 4k) έχει τετραπλάσια ανάλυση από το Full HD. Κάτι που σημαίνει πως οι δύο TV υπόσχονται εντυπωσιακή εικόνα, με πρωτόγνωρη λεπτομέρεια και ρεαλισμό.

Στην επίδειξη που μας έκαναν οι άνθρωποι της Samsung με αποσπάσματα ανάλυσης «περίπου» Ultra HD στην UE55F9000, η τηλεόραση απέδειξε ότι τηρεί αυτή την υπόσχεση και με το παραπάνω, δίνοντας περισσότερο την αίσθηση πως παρακολουθεί κανείς σκηνές που εκτυλίσσονται πραγματικά μπροστά του, και όχι στην οθόνη μιας TV. Εξάλλου, για να κάνει ακόμη και την καλύτερη Full HD τηλεόραση να μοιάζει «φτωχή», η Samsung «πάντρεψε» το 4Κ στις UE55F9000 και UE65F9000 με τεχνολογίες που βελτιώνουν το τελικό οπτικό αποτέλεσμα.

Ετσι, οι δύο συσκευές είναι εφοδιασμένες με την τεχνολογία Precision Black Local Dimming, η οποία διαιρεί την οθόνη σε επιμέρους περιοχές, ρυθμίζοντας ανεξάρτητα τη φωτεινότητα καθεμίας. Η συνέπεια είναι οι εικόνες να έχουν πολύ ζωντανά χρώματα, με «βαθύ» μαύρο στα σκοτεινά σημεία και υψηλό κοντράστ. Εξίσου εξελιγμένο είναι όμως και το σύστημα επεξεργασίας της εικόνας, το οποίο αναλαμβάνει να διαχειρισθεί την «πλούσια» οπτική πληροφορία και αποδίδει χωρίς τεχνουργήματα ακόμη και τις πιο γρήγορες σκηνές. Μάλιστα, οι καινοτομίες αυτές έχουν εφαρμογή και στα στερεοσκοπικά βίντεο, στην περίπτωση των οποίων οι τηλεοράσεις υποστηρίζουν και πάλι 4K ανάλυση.

Στο γεγονός ότι το διαθέσιμο UHD υλικό είναι προς το παρόν σχεδόν ανύπαρκτο, η απάντηση της Samsung είναι η τεχνολογία Quadmatic Picture Engine, η οποία αναλαμβάνει να αναβαθμίσει οποιοδήποτε σήμα, ανεξαρτήτως της αυθεντικής του ανάλυσης. Αν και το αποτέλεσμα είναι ορατό ακόμη και στα μη συνδρομητικά ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ή στα βίντεο από το YouTube, η συγκεκριμένη τεχνολογία δείχνει τις δυνατότητές της στα DVD και ακόμη περισσότερο στα βίντεο ανάλυσης Full HD, όπου η εικόνα κυριολεκτικά «μεταμορφώνεται».

Καθώς το «οικοσύστημα» γύρω από το 4K βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση, π.χ. με νέα πρωτόκολλα διασύνδεσης ήδη στον ορίζοντα, οι δύο τηλεοράσεις διαθέτουν μια εξωτερική μονάδα, όπου βρίσκονται όλες οι συνδέσεις και μέρος του hardware, ώστε να είναι εύκολα αναβαθμίσιμες. Παράλληλα, ενσωματώνουν την πλατφόρμα Samsung Hub, όπως και τις δυνατότητες αναγνώρισης φωνής και χειρονομιών, με τις οποίες η κορεατική εταιρεία έχει εξοπλίσει παλιότερα μοντέλα της.

Αυτή η πρόγευση του... μέλλοντος κοστίζει 4.000 ευρώ για την UE55F9000 και 6.000 ευρώ για την UE65F9000. Ποσά που, για όσους οικονομικούς προϋπολογισμούς δεν είναι απαγορευτικά, δικαιολογούνται από τις δυνατότητες των δύο τηλεοράσεων.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos