×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το «φράγμα» του 1 δισ. πωλήσεων θα σπάσουν φέτος τα smartphone

29 Νοεμβρίου 2013 09:47

Σύμφωνα με την IDC, η αύξηση θα αγγίξει το 40% συγκριτικά με το 2012.

Το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου θα ξεπεράσουν φέτος οι πωλήσεις smartphone σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας ερευνών International Data Corporation (IDC). Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η εταιρεία προβλέπει πως το 2013 θα «κλείσει» με πωλήσεις ρεκόρ, οι οποίες θα είναι αυξημένες κατά 40% συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Μια βασική αιτία, σύμφωνα με την IDC, είναι η μείωση του κόστους των «έξυπνων» τηλεφώνων. Έτσι, η μέση τιμή πώλησης των smartphone θα διαμορφωθεί φέτος στα 337 δολάρια, έναντι 387 δολαρίων που ήταν πέρυσι.

Ο περιορισμός του κόστους θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με συνέπεια η μέση τιμή να αγγίξει τα 265 δολάρια το 2017. Επόμενο είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, να συνεχιστεί και η αύξηση των πωλήσεων smartphone, με ετήσια άνοδο της τάξης του 18,4% για την επόμενη τετραετία. Επομένως, για το 2017 προβλέπεται να πουληθούν 1,7 δισ. συσκευές.

Η IDC υποστηρίζει πως πολλές αναπτυγμένες αγορές πολύ σύντομα θα κορεσθούν. Έτσι, από την επόμενη χρονιά, ολοένα και σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων θα αρχίζει να παίζει η διάθεση μοντέλων χαμηλού κόστους στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos