×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Βουτιά» ρεκόρ στις πωλήσεις PC παγκοσμίως

04 Δεκεμβρίου 2013 10:36

Η IDC προβλέπει πως η φετινή μείωση θα είναι μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η εταιρεία ερευνών IDC αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της για τις φετινές πωλήσεις PC, προβλέποντας πως η μείωση θα αγγίξει το -10,1%, από -9,7% που υπολόγιζε αρχικά. Ένα ποσοστό το οποίο μεταφράζεται στη μεγαλύτερη «βουτιά» από τότε που υπάρχουν στατιστικά στοιχεία.

Η προηγούμενη, ελαφρώς πιο αισιόδοξη πρόβλεψη της εταιρείας βασιζόταν στην πεποίθησή της ότι η παγκόσμια αγορά προσωπικών υπολογιστών θα «αναθερμαινόταν» σχετικά στο δεύτερο μισό του 2013, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Ο λόγος είναι ότι τα PC αναμενόταν να κερδίσουν μεγαλύτερο έδαφος στις αναπτυσσόμενες χώρες, παραμένοντας η βασική επιλογή των χρηστών που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την τεχνολογία. Στην πράξη, ωστόσο, αποδείχθηκε πως, ακόμη και από αυτούς τους καταναλωτές, αρκετοί επέλεξαν για πρώτη τους συσκευή ένα προσιτό tablet με λειτουργικό Android.

Η τάση αυτή συνδυάζεται με το γεγονός ότι όσοι διαθέτουν ήδη ένα desktop ή λάπτοπ κάνουν περισσότερο χρόνο να το ανανεώσουν με ένα καινούριο μηχάνημα, συγκριτικά με ό,τι ίσχυε στο παρελθόν. Ένα φαινόμενο που, σύμφωνα με την IDC, είναι ο βασικός λόγος για την περιορισμένη ζήτηση.

Οι προβλέψεις της εταιρείας είναι πως οι πωλήσεις θα είναι πτωτικές και το 2014, αν και σε μικρότερο ποσοστό. Μεσοπρόθεσμα, η IDC εκτιμά η αγορά θα σταθεροποιηθεί, σε επίπεδα βέβαια μικρότερα από αυτά των παλιότερων εποχών.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos