×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Mobile internet «διαστημικών» ταχυτήτων θα αποκτήσει η Ν. Κορέα

23 Ιανουαρίου 2014 10:56
«Διαστημικό» mobile ίντερνετ θα αποκτήσει η Νότια Κορέα, η οποία μέχρι το 2020 θα έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία ένα νέο δίκτυο «πέμπτης γενιάς».
Το δίκτυο 5G θα είναι περίπου 1.000 ταχύτερο από το υπάρχον 4G, καθώς θα πετυχαίνει ταχύτητες έως και 1 Gbps συγκριτικά με τα «μόλις» 75 Mbps που προσφέρουν σήμερα οι νοτιοκορεατικοί πάροχοι στους συνδρομητές τους. Επομένως, για το «κατέβασμα» μιας ταινίας 800 Megabyte δεν θα χρειάζεται παραπάνω από... 1 δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι πρώτες δοκιμές θα ξεκινήσουν από την επόμενη κιόλας χρονιά, σε πρώτη φάση για την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα. Μέχρι το 2017, το δίκτυο θα μπορεί να εξυπηρετήσει επίσης υπηρεσίες cloud και online streaming. Η «πρόβα τζενεράλε» θα γίνει το 2018, κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη Πιεονγκτσάνγκ, ώστε έπειτα από μία διετία να είναι εντελώς έτοιμο.

Η ανακοίνωση έγινε από τον υπουργό Επιστήμης και Τεχνολογίας, ο οποίος ανέφερε πως το σχέδιο προβλέπει τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έτσι, στο πρότζεκτ θα συμμετάσχουν οι εγχώριες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων – ανάμεσά τους, η Samsung και η LG.

Όπως αποκάλυψε ο κρατικός αξιωματούχος, η δημόσια επένδυση για την ανάπτυξη και εγκατάσταση του δικτύου θα φτάσει τα 1,5 δισ. δολάρια. Με την πολύ μεγάλη διείσδυση που έχει το mobile internet στη χώρα, η κυβέρνηση αναμένει πως τα οικονομικά οφέλη θα είναι πολλαπλάσια, καθώς το ταχύτερο δίκτυο θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν νέες ιντερνετικές υπηρεσίες. Έτσι, προβλέπει πως, μόνο για την πενταετία 2020-2026, η τεχνολογία 5G θα αυξήσει τον τζίρο της κορεατικής online οικονομίας κατά 63 δισ. δολάρια.

Επίσης, το πρότζεκτ θα βοηθήσει τους εγχώριους κατασκευαστές σαν τη Samsung και την LG να αποκτήσουν τεχνογνωσία στα δίκτυα «πέμπτης γενιάς», αυξάνοντας έτσι τις πωλήσεις τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη αγορά, το παγκόσμιο μερίδιο των κορεατικών εταιρειών δεν ξεπερνά το 4,4%, ένα ποσοστό που ο υπουργός προβλέπει πως με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα εκτιναχθεί στο 20% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos