×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Renault: Ρομποτικά ελικοπτεράκια στα πιθανά «αξεσουάρ» των Ι.Χ. του μέλλοντος

08 Φεβρουαρίου 2014 13:42

Τα ρομποτικά ελικοπτεράκια συγκαταλέγονται στα... αξεσουάρ που εξετάζει η Renault για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Η αυτοκινητοβιομηχανία συμπεριέλαβε

ένα τέτοιο UAV στον εξοπλισμό του Kwid Concept, ενός πειραματικού μοντέλου που παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Νέου Δελχί.

Σύμφωνα με τη Renault, πετώντας πάνω από το αυτοκίνητο, το ελικοπτεράκι θα τραβά βίντεο το οποίο θα αναμεταδίδεται ασύρματα σε ένα tablet ενσωματωμένο στο ταμπλό, ώστε ο οδηγός να έχει εικόνα για το συμβαίνει στους γύρω δρόμους. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορεί να ξέρει πως λίγα χιλιόμετρα μπροστά του έχει συμβεί κάποιο ατύχημα ή υπάρχει κίνηση, ώστε να αλλάξει έγκαιρα δρομολόγιο.

Μικρό σε μέγεθος, το UAV θα απογειώνεται από μια ειδική υποδοχή στην οροφή του Ι.Χ., κάθε φορά που ο οδηγός θα πατά το κατάλληλο κουμπί στο ταμπλό. Πατώντας το ίδιο κουμπί, το UAV θα επιστρέφει στο ενσωματωμένο «μίνι ελικοδρόμιο», έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή του. Όσο βρίσκεται στον αέρα, είτε θα κινείται εντελώς αυτόνομα, ακολουθώντας την πορεία του αυτοκινήτου, είτε θα περνά από τα σημεία που έχει προκαθορίσει ο χρήστης.

Η γαλλική εταιρεία δεν κρύβει πως, πέρα από τη χρηστικότητα, επιδίωξή της είναι με τέτοιες καινοτομίες να κάνει ελκυστικά τα μελλοντικά της μοντέλα στους καταναλωτές νεαρής ηλικίας, οι οποίοι έχουν πάθος με την τεχνολογία.
www.kathimerini.gr του Κώστα Δεληγιάννη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos