Οπτικούς δίσκους έως 1 ΤΒ υπόσχονται Sony και Panasonic

10 Μαρτίου 2014 16:23

Την ολοκλήρωση του Archival Disc, ενός νέου φορμά οπτικών δίσκων, ανακοίνωσαν σήμερα οι Sony και Panasonic. Για την ανάπτυξη του φορμά, οι δύο ιαπωνικές εταιρείες

 είχαν ξεκινήσει να συνεργάζονται από τον περασμένο Ιούνιο, με στόχο οι καινούριοι οπτικοί δίσκοι να μπορούν να αποθηκεύσουν πολλαπλάσιο όγκο δεδομένων από τους Blu-ray.

Έτσι, η πρώτη «γενιά» των Archival Disc θα έχουν χωρητικότητα 300 GB και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το καλοκαίρι του 2015. Τα σχέδια των δύο εταιρειών δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς μελλοντικά σκοπεύουν να κατασκευάσουν δίσκους 500 GB, σε δεύτερη φάση, και τελικά με χωρητικότητα 1 ΤΒ.

Οι εταιρείες υποστηρίζουν πως, λόγω της αντοχής στην υγρασία και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, οι οπτικοί δίσκοι είναι το ιδανικό μέσο για τη διαφύλαξη πολύτιμων ψηφιακών δεδομένων για αρκετά χρόνια. Έτσι, τουλάχιστον αρχικά, προορίζουν τους Archival Disc για οργανισμούς και επιχειρήσεις που χρειάζεται να αποθηκεύουν αρχεία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τα οποία χρησιμοποιούν σχετικά σπάνια.
www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos