×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Διεθνής συνεργασία μεταξύ Samsung και UNESCO

23 Μαρτίου 2014 10:51

Η Samsung Electronics και η UNESCO ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, με στόχο να προσφέρουν σε μαθητές του αναπτυσσόμενου κόσμου δυνατότητες για πρόσβαση σε καλύτερη εκπαίδευση.

Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιήσουν τόσο την εξειδίκευση της UNESCO στο συγκεκριμένο τομέα, όσο και τις λύσεις της Samsung στην κατηγορία των Smart Schools. Η συγκεκριμένη συνεργασία έρχεται να υποστηρίξει τους πέντε βασικούς πυλώνες δραστηριοποίησης της UNESCO: Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Επικοινωνία και Πληροφορία.

Ο Seok Pil Kim, Executive Vice President της Samsung, δήλωσε σχετικά ότι «H Samsung αντιλαμβάνεται την εκπαίδευση ως το βασικό μοχλό που επιτρέπει στα έθνη να οικοδομούν βιώσιμες και πλούσιες κοινωνίες, εντός των οποίων οι άνθρωποι μπορούν να θριαμβεύσουν. Το κοινό όραμα των Samsung και UNESCO για εκπαίδευση και πολιτισμό εξασφαλίζει ότι η συνεργασία αυτή θα είναι μια σημαντική προσφορά προς τις κοινότητες ανά τον κόσμο και ότι θα εμπνεύσει τους νέους να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους».

Η Samsung πιστή στη δέσμευση της να προσφέρει στην κοινωνία, πραγματοποιεί ένα εύρος πρωτοβουλιών, όπως είναι τα Smart Schools, τα οποία γεφυρώνουν το ψηφιακό χάσμα και συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός βελτιωμένου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, καθώς και τα Εργαστήρια Τεχνολογίας, τα οποία προσφέρουν επαγγελματική εκπαίδευση σε μαθητές και νεαρούς επαγγελματίες. Επίσης, η εταιρεία υλοποιεί εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, όπως είναι τα Home Schools στη Ρωσία, για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, τα Smart Schools σε νοσοκομεία της Γαλλίας, για παιδιά που βρίσκονται υπό μακρά νοσοκομειακή περίθαλψη, και οι Ψηφιακές Βιβλιοθήκες στη Νοτιοανατολική Ασία.

Η πρωτοβουλία Mobile Learning της UNESCO έχει ως σκοπό να προσφέρει εκπαίδευση σε όλους, χρησιμοποιώντας έξυπνες μεθόδους που υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Η Samsung και η UNESCO θα ενώσουν τις δυνάμεις τους αρχικά στον τομέα της εκπαίδευσης – μια συνεργασία που θα επεκταθεί και σε θέματα πολιτισμού και επιστημών.

Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Irina Bokova, σημείωσε ότι «η συνεργασία ανάμεσα στην UNESCO και τη Samsung είναι λαμπρό παράδειγμα μιας καινοτόμας συμμαχίας, απαραίτητης για την παγίωση των κοινωνιών της γνώσης του 21ο αιώνα». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «μέσω αυτής θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε στα εκπαιδευτικά συστήματα τις εκπληκτικές δυνατότητες των κινητών τεχνολογιών, παρέχοντας ποιοτική εκπαίδευση σε παιδιά κι ενήλικες, όπου κι αν βρίσκονται».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos