×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το Office για iPad ανακοίνωσε η Microsoft

28 Μαρτίου 2014 10:12

Την έκδοση του Office για τις ταμπλέτες της Apple ανακοίνωσε η Microsoft, σε ειδική εκδήλωση με κεντρικό «πρόσωπο» τον Satya Nadella, νέο CEO της αμερικανικής εταιρείας.

Το Office for iPad περιλαμβάνει τα Word, Excel και PowerPoint ενώ, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Microsoft, η χώρα μας ανήκει στις 135 αγορές όπου θα διατεθεί εξαρχής η σουίτα, η οποία μάλιστα διατίθεται και στα ελληνικά.

Η ανακοίνωση αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα υλοποίησης της στρατηγικής του Nadella, με βάση την οποία η Microsoft θα δώσει πλέον προτεραιότητα στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση της τεχνολογίας cloud στα προγράμματά της, προσαρμόζοντάς τα παράλληλα στο περιβάλλον χρήσης των φορητών συσκευών.

Μέσα από αυτή τη λογική, η Microsoft αναφέρει πως το Office for iPad σχεδιάστηκε «από το μηδέν», ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα μέσω της οθόνης αφής των iPad, διατηρώντας ωστόσο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (π.χ. την "κορδέλα" ribbon) που έχει η έκδοση της σουίτας για υπολογιστές. Παράλληλα, χάρις στο cloud και την υπηρεσία OneDrive, τα αρχεία του χρήστη θα συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές του, τόσο ως προς το περιεχόμενό τους όσο και ως προς το φορμά.

Για την αξιοποίηση όλων των λειτουργιών της σουίτας για το iPad, όπως την επεξεργασία αρχείων ή τη δημιουργία νέων, ο χρήστης θα πρέπει να διαθέτει συνδρομή στην υπηρεσία Office 365 της Microsoft. Τα προγράμματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δωρεάν, με περιορισμένη όμως λειτουργικότητα, αφού ο χρήστης θα έχει απλώς τη δυνατότητα να διαβάζει έγγραφα στο Word, να «ανοίγει» αρχεία Excel και να κάνει παρουσιάσεις με το PowerPoint.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν έγινε καμία αναφορά στις ταμπλέτες με Android, αλλά ούτε και για μια έκδοση της σουίτας που να υποστηρίζει οθόνες αφής σε μηχανήματα με Windows 8. Είναι ωστόσο πιθανό οι ανακοινώσεις αυτές να γίνουν από τη Microsoft στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών BUILD, το οποίο φέτος θα ξεκινήσει στις 2 Απριλίου.

Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα είναι πλέον εντελώς δωρεάν οι εκδόσεις του Office για iPhone και κινητά με Android.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos