300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σε σταυροδρόμι το Twitter

22 Απριλίου 2014 10:21
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Σε σταυροδρόμι το Twitter

test2

test2

Μπορεί το Twitter να θυσιάσει ακόμη και τη «γλώσσα» του, και πιο συγκεκριμένα τη χρήση των διάσημων συμβόλων # και @ για τα hashtag και τα απαντητικά μηνύματα αντίστοιχα, στην προσπάθεια να προσελκύσει νέους χρήστες;

Αν και προς το παρόν μόνον οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου γνωρίζουν την απάντηση, το βέβαιο είναι πως το παραπάνω σενάριο συγκαταλέγεται στους πειραματισμούς που έχουν στα σκαριά, ώστε η πλατφόρμα να αποκτήσει νέα «ταυτότητα». Οπως επίσης είναι βέβαιο πως το δίκτυο βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς έχει αφήσει πίσω του την εποχή που η δημοφιλία του αυξανόταν με γεωμετρικό ρυθμό, μήνα με τον μήνα.

Το γεγονός ότι ο αριθμός των καινούργιων εγγραφών είναι «αναιμικός» επιβεβαιώθηκε επισήμως στις αρχές του Φεβρουαρίου, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Οπως ανακοινώθηκε τότε, το Twitter αύξησε το κοινό του μόλις κατά 4% στο ίδιο χρονικό διάστημα, φτάνοντας τους 241 εκατ. ενεργούς χρήστες.

Λίγες ημέρες αργότερα προστέθηκε μια ακόμη δυσοίωνη είδηση, καθώς η εταιρεία Twopcharts αποκάλυψε αυξητική τάση και στον αριθμό των ανενεργών προφίλ στο Twitter. Ετσι, σύμφωνα με την Twopcharts, το δίκτυο έχει πλέον 697 εκατ. λογαριασμούς που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά, από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν. Κάτι που σημαίνει πως 697 εκατ. άνθρωποι έχουν δοκιμάσει την πλατφόρμα, χωρίς όμως αυτή να τους κερδίσει.

Κλείνοντας τα όγδοα γενέθλιά του στις 19 Μαρτίου, το Twitter συνεχίζει βέβαια να αποτελεί σημείο αναφοράς – όπως αποδείχθηκε, άλλωστε, και με τον σάλο που ξέσπασε διεθνώς, με την απαγόρευση χρήσης του στην Τουρκία. Ωστόσο, ο ίδιος ο συνιδρυτής του Dick Costolo παραδέχθηκε στην παρουσίαση πως έχει περιορισθεί η απήχησή του σε νέους χρήστες.

Το γεγονός αυτό εν μέρει οφείλεται στο ότι τους ίδιους χρήστες διεκδικούν πλέον αρκετές ακόμη πλατφόρμες, με αξιοσημείωτη επιτυχία. Ενδεικτική περίπτωση το Instagram, το οποίο έχει 200 εκατ. μέλη και, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία eMarketer στα μέσα Μαρτίου, είναι ήδη πιο δημοφιλές από το Twitter στους κατόχους smartphone στις ΗΠΑ.

Η πρώτη «απάντηση» του Twitter ήρθε στις 27 Μαρτίου, όταν ανακοίνωσε πως τα μέλη του σύντομα θα μπορούν να ενσωματώσουν σε ένα tweet έως και 4 εικόνες και να επισημάνουν μέχρι και 10 άτομα, χωρίς να μειωθούν οι χαρακτήρες του μηνύματος. Παρ' όλα αυτά, ειδικοί όπως ο Ross Rubin από τη Reticle Research, επισημαίνουν πως η εν λόγω αναβάθμιση δεν είναι αρκετή από μόνη της. Κι αυτό γιατί «σε αντίθεση με το Twitter, η εξοικείωση με το Instagram είναι πιο εύκολη για έναν αρχάριο», όπως ανέφερε στο σάιτ τεχνολογίας VentureBeat.

Η γνώμη του Rubin βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με έρευνα της Deutsche Bank σε ανθρώπους που δεν «πείσθηκαν» από τη δοκιμή του Twitter, και οι οποίοι σε ποσοστό 60% ανέφεραν πως ίσως επανέκαμπταν αν γινόταν πιο εύκολη η χρήση του. Αποψη που φαίνεται πως έχει υπόψη του και ο Costolo, υποστηρίζοντας πως σύντομα η εταιρεία θα κάνει πιο απλή την πλατφόρμα για τους νέους χρήστες. «Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο να μπορεί κάποιος να εξοικειωθεί με την πλατφόρμα από την πρώτη κιόλας ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην παρουσίαση.

Οπως έχει κάνει και στο παρελθόν, το κοινωνικό δίκτυο θα δοκιμάσει όλα τα σενάρια σε μικρές ομάδες χρηστών, πριν λάβει την τελική του απόφαση. Ενα από τα πιο ακραία σενάρια βάζει στο στόχαστρο τα σύμβολα # και @, τα οποία «είναι μάλλον απαρχαιωμένα πια», όπως δήλωσε πρόσφατα η Vivian Schiller, υπεύθυνη για τις σχέσεις του Twitter με τα ΜΜΕ. Η ίδια άφησε να εννοηθεί πως το δίκτυο σκέφτεται να τα αποσύρει, δίνοντας εναλλακτικούς τρόπους για να απαντά κανείς σε άλλους χρήστες και για να οργανώνονται τα μηνύματα ανά θέματα.

Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα σήμαινε το «τέλος εποχής» στη «γλώσσα» που εγκαινίασε το Twitter, με σύμβολα σαν τα # και @ τα οποία αντιπροσωπεύουν μια συγκεκριμένη λειτουργία το καθένα. Παρόλο που η Schiller υποστήριξε αργότερα πως παρερμηνεύθηκαν τα σχόλιά της, ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει ο Costolo στο κανάλι CNBC τον περασμένο Νοέμβριο. «Αυτή η γλώσσα μπορεί να είναι περίπλοκη και ασαφής για κάποιους χρήστες» είχε πει τότε, προσθέτοντας πως το δίκτυο εργάζεται για να τη μεταφέρει στο παρασκήνιο.

«Σύγκλιση» με FB

Για να γίνει το κοινωνικό δίκτυο ελκυστικό σε νέους χρήστες, άλλες αλλαγές φαίνεται πως έχουν στόχο να περιορίσουν τις διαφορές του από το Facebook, όσον αφορά το περιβάλλον χρήσης, ώστε όποιος έχει λογαριασμό στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο να νιώθει εξοικειωμένος με το Twitter από την πρώτη στιγμή που θα εγγραφεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανανεωμένη σελίδα προφίλ, η οποία σε λίγες εβδομάδες θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Twitter μέσω web και σχεδιαστικά μοιάζει σε τέτοιο βαθμό με το προφίλ στο Facebook, που πολλά σάιτ τεχνολογίας τη χαρακτήρισαν «κλώνο» του.

Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις αρκετών χρηστών για το νέο ντιζάιν ήταν αρνητικές, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνει αναλυτές σαν τον Eric Jackson από το Forbes, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τέτοιες κινήσεις μπορεί να αποδειχθούν στην πράξη «αυτοκαταστροφικές», επειδή ένα πολύ μεγάλο μέρος των 250 εκατομμυρίων μελών του Twitter το προτιμούν ακριβώς γιατί προσφέρει κάτι διαφορετικό από το Facebook. Ετσι, στην περίπτωση που αρχίζει να μοιάζει ολοένα περισσότερο με αντίγραφο της πλατφόρμας του Μαρκ Ζούκεμπεργκ, είναι πολύ πιθανό να χάσει αρκετούς από όσους το χρησιμοποιούν σήμερα, που θα αναζητήσουν ένα νέο κοινωνικό δίκτυο το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες τους, χωρίς μάλιστα να είναι σίγουρο ότι θα αντικατασταθούν από καινούργια μέλη.

Πριν από οποιονδήποτε πειραματισμό, προσθέτει ο Jackson, το Twitter θα έπρεπε να εξετάσει μήπως θα ήταν καλύτερο να εξαγοράσει κάποια άλλη πλατφόρμα, όπως για παράδειγμα μια υπηρεσία που ειδικεύεται στην ανταλλαγή μηνυμάτων, η οποία θα συνέχιζε να λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα. Ετσι, η εταιρεία του Dick Costolo θα αύξανε την πελατειακή της βάση, αφήνοντας άθικτο το κοινωνικό δίκτυο.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τεχνολογία: Σύντομα...
Cosmote: Ρεκόρ κίνησης δεδομέν... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβητικός Διάπλους και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο νησάκι της Αγ. Καλής (Βίντεο)

Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβη...

29 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ο Απόστολος Παύλος «ζωντανεύει» μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης - Ψηφιακή αναπαράσταση της πορείας του (Βίντεο)

Ο Απόστολος Παύλος «ζωντανεύει» μέσ...

01 Ιουνίου 2025
Καιρός: Η αστάθεια φεύγει, τα 35αρια και το καλοκαίρι έρχονται

Καιρός: Η αστάθεια φεύγει, τα 35αρι...

01 Ιουνίου 2025
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε κάνουν πρεμιέρα και πόσο θα διαρκέσουν

Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε κάνουν...

01 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ