×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αποζημίωση 120 εκ. δολαρίων θα καταβάλει η Samsung στην Apple

06 Μαϊος 2014 09:11

Ένοχη για παραβίαση δύο πατεντών της Apple έκρινε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια τη Samsung, επιδικάζοντας αποζημίωση 119,6 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική εταιρεία.

Με την αγωγή της, η Apple διεκδικούσε 2 δισ. δολάρια, κατηγορώντας τη Samsung ότι είχε παραβιάσει πατέντες που αφορούν τη λειτουργία των smartphone.

Η Samsung είχε «απαντήσει» και αυτή με αγωγή, διεκδικώντας 6 εκατομμύρια για παραβίαση ευρεσιτεχνιών της σχετικά με τη μετάδοση βίντεο και τη χρήση της κάμερας. Συνεκδικάζοντας τις δύο υποθέσεις, το αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε πως για τις συγκεκριμένες πατέντες, η Apple πρέπει να καταβάλει στην κορεατική εταιρεία αποζημίωση 158.000 δολαρίων.

Παρόλο που η απόφαση δικαιώνει την Apple, δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σαν σημαντική νίκη του αμερικανικού κολοσσού, αφού η αποζημίωση δεν ξεπερνά το 10% του ποσού που ζητούσε.

Η Apple κήρυξε δικαστική «πόλεμο» στη Samsung πριν από μία τριετία, υποστηρίζοντας πως η κορεατική εταιρεία έχει αντιγράψει σωρεία ευρεσιτεχνιών της πάνω στις «έξυπνες» συσκευές. Η Samsung απάντησε με ανάλογες αγωγές, με συνέπεια η νομική διαμάχη των δύο εταιρειών να μαίνεται εδώ και τρία χρόνια, σε δικαστήρια εντός και εκτός ΗΠΑ.

Σε μία ανάλογη υπόθεση, πριν από μία διετία, η Samsung είχε κληθεί να πληρώσει 930 εκατομμυρίων δολαρίων στην Apple.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos