×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

WSJ: Tablet με 3D «όραση» αναπτύσσει η Google

24 Μαϊος 2014 10:41

Ένα 7 ιντσών tablet με δυνατότητες τρισδιάστατης χαρτογράφησης του περιβάλλοντος έχει στα σκαριά η Google, αποκαλύπτει η Wall Street Journal.

Με βάση το δημοσίευμα, η ταμπλέτα θα είναι εξοπλισμένη γι' αυτό τον σκοπό με λογισμικό υπολογιστικής όρασης, δύο ειδικές κάμερες και υπέρυθρους αισθητήρες που μπορούν να μετρούν το βάθος.

Το άρθρο προσθέτει πως μέχρι τον επόμενο μήνα ο ιντερνετικός κολοσσός θα έχει κατασκευάσει τις πρώτες 4.000 συσκευές. Επίσης, τα αποκαλυπτήρια του tablet αναμένεται να γίνουν τον Ιούνιο, στο συνέδριο προγραμματιστών που έχει προγραμματίσει για τότε η Google.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η «ταμπλέτα» εντάσσεται στο Project Tango, στα πλαίσια του οποίου η Google έχει κατασκευάσει ένα smartphone με δυνατότητες 3D χαρτογράφησης. Μάλιστα, το smartphone βρίσκεται ήδη στα χέρια 200 προγραμματιστών, ώστε να δημιουργήσουν εφαρμογές βασισμένες στη νέα λειτουργία και οι οποίες δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθούν στα υπάρχοντα «έξυπνα» κινητά.

Παρόλο που η Google δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα, αν ευσταθεί τότε η εταιρεία προορίζει το tablet για τις ίδιες εφαρμογές με το «έξυπνο» τηλέφωνο. Μία από τις κυριότερες τη χαρτογράφηση εσωτερικών χώρων ενώ, κατά την παρουσίαση του Project Tango, η εταιρεία είχε αναφέρει πως μια φορητή συσκευή με 3D «όραση» θα ήταν χρήσιμη σε άτομα με προβλήματα όρασης και για βιντεογκέιμ που θα μετατρέπουν το φυσικό περιβάλλον στο σκηνικό όπου διαδραματίζεται η πλοκή τους.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos