×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σταθερό με δυνατότητα δικτύωσης Wi-Fi

01 Ιουλίου 2014 08:10

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κανείς στο σπίτι το smartphone του σαν τερματικό για τη σταθερή τηλεφωνική γραμμή δίνει

το νέο ασύρματο τηλέφωνο KX-PRW110 Air της Panasonic, το οποίο πωλείται ήδη στην Ελλάδα στα 139 ευρώ. Η μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτει οικιακό δίκτυο Wi-Fi, στο οποίο θα συνδέσει τo Air και το smartphone να «τρέχει» λογισμικό Android ή iOS, ώστε να εγκαταστήσει την εφαρμογή που έχει αναπτύξει γι' αυτόν τον σκοπό η ιαπωνική εταιρεία.

Τότε, όσο το smartphone βρίσκεται στην εμβέλεια του Wi-Fi, θα μπορεί από αυτό να απαντά στα τηλεφωνήματα που δέχεται στο σταθερό του νούμερο, αλλά και να κάνει κλήσεις από το «έξυπνο» κινητό του μέσω της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής. Επίσης, θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μεταφέρει στο smartphone ένα τηλεφώνημα που έχει ήδη ξεκινήσει με το Air ή να χρησιμοποιήσει το smartphone σαν επιπλέον συσκευή, για να συμμετάσχει σαν τρίτος συνομιλητής σε μια σταθερή τηλεφωνική κλήση.

Ολες οι παραπάνω λειτουργίες οφείλονται στο γεγονός ότι η βάση του Air συνδέεται μέσω Wi-Fi με το «έξυπνο» τηλέφωνο - κάτι που μπορεί να κάνει με έως και τέσσερις συσκευές Android ή iOS. Για να συμβεί αυτό, η διαδικασία είναι πολύ απλή, αφού τόσο η εγγραφή της βάσης στο οικιακό δίκτυο όσο και η χρήση της εφαρμογής είναι αρκετά εύκολες. Ακόμη πιο σημαντικό είναι όμως ότι οι «έξυπνες» συσκευές ανταποκρίνονται αρκετά καλά στον ρόλο τερματικών της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής, αφού σε γενικές γραμμές η ποιότητα των κλήσεων είναι ικανοποιητική - με εξαίρεση μερικές εξερχόμενες κλήσεις στις δοκιμές μας, όπου οι φωνές «μικροφώνιζαν».

Το Air και τα smartphones που έχουν συνδεθεί σε αυτό μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ενδοεπικοινωνία. Το ασύρματο τηλέφωνο της Panasonic λειτουργεί και σαν baby monitor, για να μεταφέρει τους ήχους από το παιδικό δωμάτιο. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν Wi-Fi repeater, ώστε να ενισχύει το σήμα του οικιακού δικτύου και να το επεκτείνει σε σημεία του σπιτιού όπου πριν δεν υπήρχε κάλυψη. Οπως και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις, η ενεργοποίηση του Wi-Fi repeater γίνεται μέσα από τη φωτιζόμενη έγχρωμη οθόνη 2,2 ιντσών του ακουστικού που, σε συνδυασμό με το (ελληνικό) μενού επιλογών, κάνει το τηλέφωνο ακόμη πιο «φιλικό» στη χρήση.

Οπως είναι φυσικό, το νέο μοντέλο της Panasonic ενσωματώνει επίσης όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες που θα περίμενε κανείς από ένα ασύρματο τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, όπως ανοικτή ακρόαση, μείωση θορύβου, φραγή εισερχομένων κλήσεων και Eco mode, για τη μείωση της ακτινοβολίας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos