IFA 2014: Αδιάβροχα, «φωτογραφικά» και «μουσικά» smartphone της Sony με μεγάλη αυτονομία

04 Σεπτεμβρίου 2014 10:02

Πολλές ειδήσεις επιφύλασσε η συνέντευξη Τύπου της Sony στη φετινή IFA, στην οποία ανακοινώθηκαν

προϊόντα που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες των ηλεκτρονικών συσκευών. Από αυτές δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα «έξυπνα» τηλέφωνα, με την ιαπωνική εταιρεία να παρουσιάζει το Xperia Z3, το καινούριο smartphone «ναυαρχίδα» της.

Διατηρώντας παρόμοιο ντιζάιν με τα μοντέλα που προηγήθηκαν, το Ζ3 έχει μικρό πάχος και ζυγίζει μόλις 152 γραμμάρια, ενώ είναι ανθεκτικό στη σκόνη και το νερό, αφού μπορεί να παραμείνει σε βάθος έως και 1,5 μέτρο για 30 χωρίς να πάθει τίποτα. Ταχύτατο χάρις στον επεξεργαστή Snapdragon 801, το τηλέφωνο είναι εφοδιασμένο με οθόνη 5,2 ιντσών, η οποία βασίζεται σε εξελιγμένες τεχνολογίες απεικόνισης της Sony.

Χάρις σε αυτές, είναι φωτεινότερη από την οθόνη της προηγούμενης «ναυαρχίδας», έχοντας παράλληλα μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση. Κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε το smartphone να έχει εξαιρετική αυτονομία, η οποία αγγίζει έως και τις 2 ημέρες.

Βελτιωμένες είναι όμως και οι φωτογραφικές επιδόσεις του κινητού, γεγονός που χρωστά στον νέο ευρυγώνιο φακό και το βελτιωμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης. Έτσι, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη ευαισθησία (έως ISO 12800), το Ζ3 υπόσχεται πιο ευκρινείς φωτογραφίες με λιγότερο θόλωμα ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό.

Για τους μουσικόφιλους, μια βασική προσθήκη στο νέο smartphone είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής ανάλυσης απευθείας από τα ακουστικά, όπως και η τεχνολογία DSEE HX της Sony, η οποία αναβαθμίζει τα μουσικά αρχεία χαμηλής ανάλυσης (MP3, AAC) σε ποιότητα που πλησιάζει την υψηλή ανάλυση. Για τους λάτρεις των παιχνιδιών, μια σημαντική καινοτομία που φέρνει το Ζ3 είναι πως μπορεί να παίξει τον ρόλο της οθόνης για το PlayStation 4, ώστε μέσω Wi-Fi να παίζει κανείς τα παιχνίδια της κονσόλας στο κινητό, αφού το συνδέσει σε ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο Dualshock 4.

Xperia Z3 Compact

Σχεδόν όλες τις αναβαθμισμένες λειτουργίες του Ζ3 ενσωματώνει και το Xperia Z3 Compact, η μικρότερη εκδοχή του με μέγεθος οθόνης 4,6 ίντσες. Έτσι, το Ζ3 Compact διαθέτει εξελιγμένες δυνατότητες λήψης φωτογραφιών σε περιβάλλοντα με ελλιπή φωτισμό και συνδυάζει την υψηλή φωτεινότητα με τη μεγάλη αυτονομία, η οποία φτάνει πάλι έως και τις 2 ημέρες

Παράλληλα, είναι αδιάβροχο και υποστηρίζει ήχο υψηλής ανάλυσης, ενώ βελτιώνει την ακουστική εμπειρία των μουσικών αρχείων υποδεέστερης ποιότητας. Τέλος, μαζί με το Ζ3, είναι το μόνο smartphone που «συνεργάζεται» με το Playstation 4, φέρνοντας τα βιντεογκέιμ στην οθόνη του.

Xperia Z3 Tablet Compact

Η μικρότερη και ελαφρύτερη ταμπλέτα με διαστάσεις 7-9 ίντσες, η 8 ιντσών νέα συσκευή έρχεται με επεξεργαστή Snapdragon 801, οθόνη Full HD και μπαταρία που επαρκεί έως και για 13 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο. Είναι αδιάβροχη και ανθεκτική στη σκόνη, αλλά και η μόνη ταμπλέτα που αναλαμβάνει ρόλο απομακρυσμένης οθόνης Playstation 4, στα πρότυπα των δύο smartphone.

Όπως και τα νέα κινητά, έτσι και το tablet αναπαράγει ήχο υψηλής ανάλυσης, ενώ διαθέτει ενσωματωμένη ψηφιακή ακύρωση θορύβου, μειώνοντας το θόρυβο του περιβάλλοντος μέχρι και 98%.

Wearable συσκευές

Στην IFA η Sony ανακοίνωσε το καινούριο «έξυπνο» ρολόι της SmartWatch 3, το πρώτο της μοντέλο που θα κυκλοφορήσει με το Android Wear, την έκδοση του λειτουργικού της Google ειδικά για smartwatch. Διαθέτει οθόνη 1,6 ιντσών και, εκτός από «τερματικό» του smartphone, η συσκευή υποστηρίζει αρκετές αυτόνομες λειτουργίες, χάρις στο επιταχυνσιόμετρο, την πυξίδα, τον γυροσκοπικό αισθητήρα και το GPS που ενσωματώνει.

Οθόνη διαθέτει και το νέο «έξυπνο» περικάρπιο SmartBand Talk, 1,4 ιντσών και τεχνολογίας e-ink σε αυτή την περίπτωση, για να μεταφέρει στον καρπό του χρήστη διάφορες χρήσιμες πληροφορίες. Η συσκευή έρχεται με αρκετούς βιομετρικούς αισθητήρες, αλλά και ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, για την απευθείας πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων.

«Έξυπνες» κάμερες

Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε επίσης δύο «φρέσκες» κάμερες που μπορούν να συνδεθούν σε οποιοδήποτε smartphone και να βελτιώσουν κατακόρυφα τις λήψεις εικόνων και βίντεο. Η κορυφαία είναι η ILCE-QX1, καθώς διαθέτει τον ίδιο αισθητήρα APS-C CMOS με τις mirrorless φωτογραφικές εναλλάξιμων φακών της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ είναι συμβατός με όλους τους φακούς E-mount.

Από την άλλη πλευρά, η DSC-QX30 έχει τις προδιαγραφές των compact φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot της Sony, αφού είναι εξοπλισμένη με τον ίδιο φακό Sony G Lens με οπτικό ζουμ 30x και το σύστημα Optical Steadyshot.

Τέλος, η εταιρεία αποκάλυψε τη νέα σειρά τηλεοράσεων S90B (75'' και 65''), οι οποίες έχουν καμπύλο σχήμα και υποστηρίζουν την αναπαραγωγή βίντεο υππερυψηλής ευκρίνειας.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos