Το iPhone 6 «σπάει ταμεία» πριν καν κυκλοφορήσει

16 Σεπτεμβρίου 2014 11:53

Tέσσερα εκατομμύρια iPhone 6 Plus και iPhone 6 παραγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια 24 ωρών την περασμένη Παρασκευή, δηλαδή

διπλάσια από την αντίστοιχη διαδικασία για τα προηγούμενα μοντέλα 5 και 5s. Η 12η Σεπτεμβρίου είχε οριστεί ως ημέρα προπωλήσεων για τα νέα μοντέλα της Apple. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για νέο ρεκόρ στις παραγγελίες της συγκεκριμένης συσκευής, η οποία σε κάθε εκδοχή της αποδεικνύει την ολοένα διογκούμενη δημοφιλία της διεθνώς. Στην αντίστοιχη ημέρα προπαραγγελιών το 2012 η Apple είχε διαθέσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια iPhone 5 και iPhone 5s. Ο αριθμός αυτός δεν προέρχεται επισήμως από την ίδια την Apple, αλλά από εκτιμήσεις, oι οποίες φέρνουν τις προπαραγγελίες να κυμαίνονται από 2 έως και 2,2 εκατομμύρια. Οταν ξεκίνησε η κανονική διαδικασία πώλησης το πρώτο Σαββατοκύριακο είχαν δοθεί στην αγορά 9 εκατομμύρια τεμάχια iPhone 5 και iPhone 5s.

Σύμφωνα, πάντως, με την επίσημη ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού της υψηλής τεχνολογίας, οι πωλήσεις των νέων μοντέλων του iPhone 6 και iPhone 6 Plus πρόκειται να ξεκινήσουν στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες αυτήν την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου. Οι χώρες αυτές, μεταξύ άλλων, είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία, το Πουέρτο Ρίκο, η Σιγκαπούρη και η Βρετανία. Την προσεχή εβδομάδα στις 26 Σεπτεμβρίου η Apple θα εγκαινιάσει τις πωλήσεις των νέων iPhone σε επιπλέον είκοσι αγορές: της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ιρλανδίας, της Νήσου του Ανθρώπου, της Ιταλίας, του Λίχτενσταϊν, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Νέας, Ζηλανδίας, της Νορβηγίας, της Πορτογαλίας, του Κατάρ, της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας, της Ταϊβάν, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Συσκευές

Εντούτοις, οι πιστοί καταναλωτές της Apple, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να αποκτήσουν το iPhone 6 ή το iPhone 6Plus αλλά διαθέτουν ήδη την έκδοση 4S ή κάποια μεταγενέστερη, μπορούν να «κατεβάσουν» και να εγκαταστήσουν το νέο λειτουργικό πρόγραμμα iOS 8 από αύριο Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει τη δημοφιλία των νέων συσκευών iPhone, ώστε να ενισχύσει και τα άλλα προϊόντα, τα οποία εισήγαγε στην αγορά πολύ πρόσφατα. Τέτοια είναι, μεταξύ άλλων, το έξυπνο ρολόι και συμβατό με τα iPhone, Apple Watch, όπως και το σύστημα υποκατάστασης πληρωμών με πιστωτικές κάρτες, Apple Pay. Πάντως, αναφερόμενος ο κ. Κουκ στα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, υπογράμμισε ότι οι εξαγωγές τους θα χρειασθούν τέσσερις εβδομάδες να ολοκληρωθούν. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από την αγάπη που δείχνουν οι καταναλωτές για τα προϊόντα μας», προσέθεσε.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2014 αναμένεται να πωληθούν συνολικά άνω των 61 εκατομμυρίων iPhone, όταν το προηγούμενο ρεκόρ ήταν εκείνο των 51 εκατομμυρίων τεμαχίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Οι προβλέψεις διατυπώνονται από την Barclays. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι, όπως δείχνει η ιστορία, το έξυπνο κινητό τηλέφωνο iPhone της Apple παραμένει το δημοφιλέστερο προϊόν της. Το οικονομικό έτος 2012-2013 οι πωλήσεις της εν λόγω συσκευής ισοδυναμούσαν με έσοδα της τάξεως των 171 εκατ. δολαρίων. Ουσιαστικά ισοδυναμούσαν με σχεδόν το 50% των συνολικών εσόδων του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού. Αλλωστε, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της ταμπλέτας iPad επιβραδύνονται, οπότε θα πρέπει η Apple να διατηρήσει στην πρώτη γραμμή τα iPhone, ώστε να περιφρουρήσει την αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων της συνολικά. Τέλος, αναφέρεται ότι η Κίνα, μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Apple, δεν θα λάβει από τις πρώτες τις νέες συσκευές, αν και συνολικά έως τη λήξη του 2014 θα έχουν διατεθεί σε 115 χώρες.

www.kathimerini.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos