Σε έξι μήνες έτοιμο το «Διαδικτυακό Τείχος» του Ιράν

15 Νοεμβρίου 2014 15:10

Ο υπουργός τηλεπικοινωνιών του Ιράν προανήγγειλε ότι το «έξυπνο φιλτράρισμα» του διαδικτυακού περιεχομένου σε εθνικό επίπεδο, θα είναι έτοιμο σε έξι μήνες.

Η Τεχεράνη ήδη μπλοκάρει την πρόσβαση των Ιρανών σε δημοφιλείς ιστοτόπους, όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube, θεωρώντας τα «ανήθικα» και υπονομευτικά κατά του ισλαμικού καθεστώτος. Η ανακοίνωση του Μαχμούντ Βαέζις ήρθε ως απάντηση σε αίτημα επιτροπής που ασχολείται με τη χρήση του Διαδικτύου και η οποία ζήτησε έναν κανονισμό χρήσης του Instagram εντός δύο μηνών, αλλιώς θα μπλοκαριστεί.

Τον προηγούμενο μήνα, το Ιράν έκοψε την πρόσβαση σε θεματική ενότητα στο Instagram, στην οποία παρουσιάζονταν εικόνες από τον τρόπο ζωής των νέων στην Τεχεράνη. Τον Σεπτέμβριο, είχε ζητηθεί από την κυβέρνηση να απαγορέψει την πρόσβαση σε εφαρμογές μηνυμάτων όπως το Viber, το Tango και το WhatsApp, αλλά παρέμειναν προσβάσιμα.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos