Αίσθηση από κινηματογράφο στο σαλόνι

12 Ιανουαρίου 2015 17:31

Ο καινούργιος προβολέας EH-TW6600W της Epson συνδυάζει την καθηλωτική αίσθηση που δίνει η προβολή ταινιών και βιντεοπαιχνιδιών σε μεγάλες διαστάσεις, με μια σειρά από λύσεις

οι οποίες επιτρέπουν να «φέρει» κανείς αυτή την αίσθηση στο σαλόνι του χωρίς να χρειασθεί να «πονοκεφαλιάσει» για την εγκατάσταση του προτζέκτορα. Με Full HD ανάλυση, ο προβολέας της ιαπωνικής εταιρείας έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και λίγες εβδομάδες και στα ελληνικά καταστήματα, με προτεινόμενη τιμή 1.946 ευρώ.

Στις λειτουργίες που «προικίζουν» τον EH-TW6600W με μεγάλη ευελιξία στην τοποθέτηση, ξεχωρίζει κατ' αρχάς η τεχνολογία οριζόντιας-κατακόρυφης μετατόπισης του φακού, η οποία συχνά απουσιάζει από την οικονομική του κατηγορία. Παράλληλα, όπως και προηγούμενα μοντέλα της Epson, συνοδεύεται από ένα περιφερειακό (WiHD) το οποίο μπορεί να εκπέμπει ασύρματα στον προβολέα οπτικοακουστικό υλικό από οποιαδήποτε συσκευή με υποδοχή HDMI, ή ακόμη και tablet ή smartphone με θύρα MHL, καταργώντας ουσιαστικά εντελώς τα καλώδια. Ετσι, σε συνδυασμό με το ζουμ 1.6x, μπορεί να «φιλοξενηθεί» σε οποιονδήποτε χώρο, με ελάχιστες ή και καμία αλλαγή στη διαρρύθμισή του.

Ο προβολέας προσφέρει μέγεθος εικόνας έως και 300 ίντσες, τόσο για 2D όσο και για 3D βίντεο και παιχνίδια, ενώ αξιοποιεί στο μέγιστο την τεχνολογία 3LCD της Epson, για να προσφέρει ομοιόμορφη φωτεινότητα σε όλη τη χρωματική παλέτα. Μάλιστα, συγκριτικά με τον «προκάτοχό» του, είναι ακόμη πιο φωτεινός (2.500 lumen), κάτι που σημαίνει πως αποδίδει πολύ ικανοποιητικά, ακόμη κι αν δεν λειτουργεί με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις – για παράδειγμα, όταν υπάρχουν αναμμένα φώτα στον χώρο ή η προβολή γίνεται απλώς σε έναν λευκό τοίχο.

Χάρις στο μεγάλο κοντράστ (70.000:1), εξίσου θετικές εντυπώσεις αφήνουν όμως τα επίπεδα του μαύρου που πετυχαίνει, η λεπτομέρεια στην εικόνα, όπως και η πιστότητα στην αναπαραγωγή των χρωμάτων, υστερώντας μόνο από μοντέλα τα οποία όχι μόνο είναι αρκετά πιο ακριβά, αλλά και προϋποθέτουν πιο «αυστηρές» συνθήκες για να «δείξουν» τις αρετές τους. Ο EH-TW6600W δεν θα αφήσει παραπονεμένους όμως ούτε όσους βλέπουν ταινίες σε τρεις διαστάσεις, αφού και σε αυτή την περίπτωση αποδίδει πολύ καλά. Για το 3D υλικό ή τη λειτουργία μετατροπής 2D σε 3D, στη συσκευασία υπάρχει ένα ζευγάρι ενεργητικά γυαλιά, τα οποία παίρνουν «άριστα» στον συγχρονισμό τους με τον προτζέκτορα και είναι πολύ πρακτικά στη χρήση, αφού επαναφορτίζονται.

Η επαναφόρτιση των γυαλιών γίνεται από μια θύρα USB στη συσκευή WiHD, η οποία στην πράξη αποδείχθηκε πως όντως μπορεί να καταργήσει τα καλώδια, αφού δεν συναντήσαμε κανένα πρόβλημα στην ασύρματη «επικοινωνία» της με τον προβολέα. Οπως είναι φυσικό, από τον EH-TW6600W δεν λείπει επίσης καμία από τις επιλογές συνδεσιμότητας με οποιοδήποτε σύστημα ήχου, ενώ ενσωματώνει επίσης σε στερεοφωνικά ηχεία ισχύος 20 W.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos