Εξαγορά της «Ο2» από τον όμιλο Hutchison έναντι 15,4 δισ. δολ.

23 Ιανουαρίου 2015 14:09

Ο Όμιλος Hutchison προχωρά στην εξαγορά της βρετανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας O2, θυγατρικής του κολοσσού Telefonica έναντι τιμήματος 15,4 δισ. δολ., μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ήδη, ο όμιλος Hutchison έχει στην κατοχή του το δίκτυο Three Mobile στη Μεγάλη Βρετανία. Η O2, η οποία μέχρι σήμερα ανήκει στην ισπανική Telefonica, είναι δεύτερη σε μερίδιο αγοράς στη χώρα. Η συμφωνία «δείχνει ότι ο όμιλος Hutchison επιδιώκει συνεχώς να επεκταθεί στην Ευρώπη», σχολίασε μιλώντας στο Ρόιτερς, ο Άλεξ Ουόνγκ, διευθυντής του ομίλου Ample Finance Group με έδρα το Χόνγκ Κόνγκ.

Ο γάμος της Three Mobile και της O2 στη Μεγάλη Βρετανία αποτελεί το τελευταίο βήμα για την ενοποίηση των τηλεπικοινωνιών στη χώρα. Η αγορά χωρίζεται ανάμεσα σε φορείς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και τέσσερα δίκτυα. Προτού ολοκληρωθεί, η συμφωνία αναμένεται να περάσει από αυστηρό έλεγχο από την Αρχή Ανταγωνισμού της Βρετανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές είχαν δώσει το «πράσινο φως» όταν ο αριθμός των φορέων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μειώθηκε από τέσσερις σε τρεις, σε χώρες όπως η Αυστρία και η Ιρλανδία, λόγω συγχωνεύσεων ή εξαγορών.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos