×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Καινοτόμες εφαρμογές από εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Innovathens

26 Φεβρουαρίου 2015 14:07

Πρωτοποριακές ιδέες και επιχειρηματικά μοντέλα προέκυψαν από τους φοιτητές που συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services".

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), την Samsung Electronics Hellas και το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος ξεκινά στις 23 Μαρτίου 2015.

Από το σύνολο των 25 σπουδαστών, αποφοίτων με διαφορετικά ακαδημαϊκά αντικείμενα, ξεχώρισαν τα ακόλουθα projects για την καινοτομία και την πρωτοτυπία τους, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και λειτουργικότητας:

Η πρόταση της ομάδας w2w αφορά στον κλάδο της μόδας. Με μια πρωτότυπη εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να φωτογραφίσουν τα ρούχα τους και, στη συνέχεια, να τα μοιραστούν με τους φίλους τους μέσα από social networks. Ενισχύοντας τη διάδραση και την αλληλεπίδραση, οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν μεταξύ τους tips και συμβουλές για πρωτότυπες ενδυματολογικές προτάσεις.

Η ομάδα bConn (Business Connect) παρουσίασε μια εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανταλλάξουν το επαγγελματικό τους υπόβαθρο, διευκολύνοντας τη μεταξύ τους δικτύωση, στο πλαίσιο συνεδρίων και εκδηλώσεων. Η πρόταση της bConn έρχεται να δώσει νέους ορίζοντες στη διαδικασία αυτή, δίνοντας στους χρήστες όλα τα πλεονεκτήματα μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής προσέγγισης.

Επιπλέον η ομάδα School Kit πρότεινε τη δημιουργία μιας πλατφόρμας πληροφόρησης και επικοινωνίας που επιτρέπει τη διάδραση μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Μέσω μιας χρήσιμης εφαρμογής, διαθέσιμης σε smartphones, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τη θέση των σχολικών λεωφορείων στο χάρτη, ενώ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες επικοινωνίας, πληροφόρησης και ειδοποιήσεων με τα σχολεία και τους διδάσκοντες.

Ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος απευθύνεται και πάλι σε τελειόφοιτους ή αποφοίτους Πανεπιστημίων, Τεχνικών και Πολυτεχνικών Σχολών, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να συμμετάσχουν στη σχεδίαση νέων υπηρεσιών, μέσα από τη χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει ο χώρος του mobile. Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν, διαρκεί 50 ώρες και οι σπουδαστές θα λάβουν πιστοποιητικό σπουδών από το ΚΕΚ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με υποστήριξη από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ.

Η περίοδος υποβολής δηλώσεων ολοκληρώνεται στις 15/3. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση που θα βρουν στο site www.eltrun.gr/IDT-apply, μαζί με το βιογραφικό τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με την Δρα. Κατερίνα Φραϊδάκη, στο τηλέφωνο 210-8203663 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Όλοι όσοι επιλεγούν θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα με υποτροφίες από την εταιρεία Samsung Electronics Hellas.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos