Νέα συνδρομητική μουσική υπηρεσία από την Apple

09 Ιουνίου 2015 11:17

Τα αποκαλυπτήρια μιας νέας συνδρομητικής μουσικής υπηρεσίας έκανε η Apple «ανοίγοντας» το φετινό συνέδριο WWDC 2015. Ο λόγος για το Apple Music, το οποίο θα λανσαρισθεί στις 30 Ιουνίου και θα κοστίζει 10 δολάρια τον μήνα, ενώ θα διατεθεί με τρεις μήνες δωρεάν δοκιμαστικής χρήσης. Επίσης, για πρώτη φορά στην περίπτωση μιας εφαρμογής της Apple, η υπηρεσία θα κυκλοφορήσει και για «έξυπνες» συσκευές με λειτουργικό Android.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Apple Music θα ενσωματώνει όλους τους τρόπους με τους οποίους απολαμβάνει κανείς μουσική: έτσι, για παράδειγμα, θα προτείνει νέα κομμάτια, με βάση τα τραγούδια που είτε έχει αγοράσει ο χρήστης από το iTunes, είτε έχει εγκαταστήσει στη συσκευή του από CD, είτε έχει επιλέξει από τον κατάλογο των 30 εκατομμυρίων και πλέον τραγουδιών της υπηρεσίας.

Το Apple Music θα περιλαμβάνει επίσης το ιντερνετικό ραδιόφωνο Beats 1, το οποίο θα επιμελούνται μουσικοί παραγωγοί και θα είναι διαθέσιμο σε 100 χώρες, όπως και τη λειτουργία Connect, μέσω της οποίας οι καλλιτέχνες θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με το κοινό τους.

Κατά την παρουσίαση της υπηρεσίας, ο επικεφαλής του iTunes Eddy Cue έδωσε έμφαση στην αρχική της σελίδα (My Music), όπου θα προβάλλονται νέα άλμπουμ και τραγούδια, τα κομμάτια που αγόρασε πρόσφατα ο χρήστης και οι playlist που έχει ακούσει. Τέλος, η ενότητα For You θα δίνει τη δυνατότητα στο Apple Music να «μαθαίνει» τις επιλογές του χρήστη για να του κάνει όσο το δυνατόν πιο προσωποποιημένες προτάσεις, οι οποίες δεν θα βασίζονται μόνο σε αλγόριθμους, αλλά και σε επιμέλειες μουσικών παραγωγών.

Στο συνέδριο η Apple ανακοίνωσε το iOS 9, την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της για «έξυπνες» συσκευές, η οποία εγκαινιάζει την ταυτόχρονη εκτέλεση περισσότερων από μία εφαρμογών (multitasking) είτε με τον διαχωρισμό της οθόνης είτε με τη λειτουργία picture-in-picture. Ωστόσο, όλες οι δυνατότητες θα είναι συμβατές μόνο για το iPad Air 2, με ένα μέρος τους να υποστηρίζεται από το iPad Air.

Με το iOS 9, ο «ψηφιακός βοηθός» Siri γίνεται «εξυπνότερος», αφού θα καταλαβαίνει ακόμη καλύτερα τις εντολές του χρήστη, διατυπωμένες σε φυσική γλώσσα, ενώ θα μπορεί επίσης να παρεμβαίνει χωρίς να του ζητηθεί – ώστε π.χ. να υπενθυμίσει στον κάτοχο της συσκευής κάποιο ραντεβού του. Στην καινούρια έκδοση θα περιλαμβάνεται επίσης μια βελτιωμένη έκδοση των χαρτών, με πληροφορίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και η εφαρμογή News για τη συγκέντρωση και προβολή ειδήσεων.

Νέα έκδοση θα αποκτήσει όμως και το λειτουργικό της Apple για τους υπολογιστές Mac, με το OS X 10.11 (El Capitan) να βελτιώνει τη διαχείριση παραθύρων και την πρόσβαση στα προγράμματα που χρησιμοποιούνται με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Τέλος, οι προγραμματιστές θα μπορούν πλέον να προσαρμόζουν τις εφαρμογές απευθείας στην πλατφόρμα (Watch OS) στην οποία βασίζεται το «έξυπνο» ρολόι της εταιρείας, ώστε να «τρέχουν» πιο γρήγορα και καλύτερα.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos