Ταχύτητες έως 375 Mbps διαθέσιμες από Cosmote

09 Οκτωβρίου 2015 12:57

Ευρυζωνικές συνδέσεις υπερ-υψηλών ταχυτήτων, που φτάνουν ακόμη και τα 375 Mbps, κάνει τώρα εμπορικά διαθέσιμες στους καταναλωτές η Cosmote.

H εταιρεία αναφέρει ότι οι υπηρεσίες της είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στο μέλλον θα φτάσει σε όλη τη χώρα. Οι νέες ταχύτητες μετάδοσης προς το παρόν είναι διαθέσιμες μόνον σε επιλεγμένα σημεία και σε όσους διαθέτουν συσκευές Samsung Galaxy S6 edge+. Η συγκεκριμένη συσκευή διατίθεται και από τα δίκτυα του ομίλου ΟΤΕ (ΟΤΕ, Cosmote, Γερμανός).

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Cosmote κατάφερε να διαθέσει εμπορικά τις νέες ταχύτητες αξιοποιώντας τις αυξημένες δυνατότητες του δικτύου της, μετά την πρόσφατη απόκτηση νέου φάσματος στα 800MHz και 2,6GHz. Προς την κατεύθυνση αυτή αξιοποίησε την τεχνολογία LTE Advanced – 3xCarrier Aggregation (3CA). Οι δοκιμές σε εργαστηριακό επίπεδο ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο, ενώ στη συνέχεια αξιολογήθηκε η επίδοση του νέου δικτύου σε πραγματικές συνθήκες και η διαλειτουργικότητά του με τα υφιστάμενα δίκτυα κινητών επικοινωνιών.

Η εταιρεία είναι η πρώτη στην ελληνική αγορά που διαθέτει εμπορικά την τεχνολογία τέταρτης γενιάς (4G+) και, όπως σημειώνει η ίδια, η κίνηση αυτή εδραιώνει την τεχνολογική της υπεροχή. «Xάρη στις εκτεταμένες επενδύσεις της εταιρείας, το δίκτυο 4G της Cosmote είναι το Νο1 δίκτυο σε πληθυσμιακή κάλυψη, υπερέχοντας σημαντικά από τον ανταγωνισμό, καθώς είναι διαθέσιμο στο 77% του πληθυσμού της χώρας», αναφέρει η εταιρεία.

www.katimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos