Το Linkedin βρίσκει τον τέλειο υπάλληλο

16 Οκτωβρίου 2015 11:57

Το δίκτυο επαγγελματικής προβολής, δικτύωσης και στελέχωσης του Linkedin υπόσχεται «θαύματα» με μία εφαρμογή ονόματι Recruiter, η οποία μπορεί να εντοπίσει για την Apple ένα σχεδόν... πιστό αντίγραφο του αποβιώσαντος ιδρυτή της, Στιβ Τζομπς.


Πιθανώς, όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο της η εφημερίδα Financial Times, ακόμα και η Berkshire Hathaway μπορεί να αναζητεί έναν δεύτερο Γουόρεν Μπάφετ, όπως ο αειθαλής ιδρυτής της και γκουρού των επενδύσεων. Το επαγγελματικό δίκτυο Linkedin, σημειωτέον, σε ένα βαθμό έχει υποκαταστήσει τις εταιρείες στελέχωσης προσωπικού και σήμερα προτείνει μία εφαρμογή για τον εντοπισμό των άριστων υπαλλήλων με κοινά χαρακτηριστικά.

 

Συγκεκριμένα, η προτεινόμενη εφαρμογή απευθύνεται σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπορούν να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά του ιδανικού υπαλλήλου. Ωστόσο, έχουν την επίγνωση πως διαθέτουν έναν/μία, τρόπον τινά, «ροκ σταρ» στην ομάδα τους και τα ταλέντα και τις δεξιότητες αυτού του ατόμου θα επιθυμούσαν να τα ξαναβρούν σε μελλοντικά στελέχη τους, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των FT. «Οταν ως εταιρεία επιδιώκεις να "κλωνοποιήσεις" τον καλύτερο υπάλληλό σου για την εκάστοτε νέα θέση που υπάρχει, τότε η εφαρμογή Recruiter αναλύει την ονομασία της συγκεκριμένης θέσης, τον τόπο όπου διεκπεραιώνεται η εργασία, τις δεξιότητες και την απαιτούμενη εκπαίδευση και βάσει των αποτελεσμάτων αναζητεί στη δεξαμενή των χρηστών του Linkedin όσα προφίλ αντιστοιχούν στα δεδομένα», επισημαίνει ο Εντι Βάιβας, επικεφαλής του τμήματος αναζήτησης ταλέντων με εξειδίκευση στη στελέχωση εταιρειών. Πρόκειται για τον βραχίονα του δικτύου Linkedin, ο οποίος και αποφέρει τα υψηλότερα έσοδα.

Ορισμένοι διερωτώνται μήπως με μία τέτοιας υφής εφαρμογή περιστέλλεται η ποικιλομορφία των συμμετεχόντων στις ομάδες των εργαζομένων. Ο Εντι Βάιβας, απαντώντας, τόνισε ότι εάν όντως μία επιχείρηση ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις ομάδες με στελέχη διαφορετικής εκπαιδευτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής προέλευσης, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προφίλ των δικών της υπαλλήλων για να εντοπίσει ανάλογα άτομα. «Λόγου χάριν, ίσως οι υπεύθυνοι προσλήψεων να αναζητούν πτυχιούχους συγκεκριμένου ισπανόφωνου πανεπιστημίου ή επαγγελματίες, που ανήκουν στην ομάδα του Linkedin, για Αφροαμερικανούς μηχανικούς λογισμικού», τόνισε.

www.kathimerrini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos