300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Εντονα ανοδική τάση και ωριμότητα εμφανίζει η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου

13 Δεκεμβρίου 2015 21:00
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Εντονα ανοδική τάση και ωριμότητα εμφανίζει η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου

test2

test2

Εντονα ανοδική τάση και ωριμότητα εμφανίζει η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, αποδεικνύοντας ότι ο Ελληνας καταναλωτής αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο, και μάλιστα «μελετημένα». Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρονικής κατανάλωσης έχει αυξηθεί, μαζί και η αξία των αγορών της.

Η επιβολή των capital controls το καλοκαίρι φαίνεται ότι έδωσε ώθηση στις διαδικτυακές αγορές καθώς παρείχε τη δυνατότητα κατανάλωσης με τη χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών χωρίς να «ξοδεύει» ο καταναλωτής από τα, υποκείμενα σε έλεγχο κεφαλαίου, μετρητά του.

 

Το μεγαλύτερο μερίδιο των αγορών του από το Διαδίκτυο πραγματοποιεί το 25% των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι άνω του 50% των συνολικών του αγορών πραγματοποιήθηκε μέσω οθόνης αντί βιτρίνας. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2014 μετά βίας άγγιζε το 9% του συνόλου των αγοραστών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ετήσιας Ερευνας του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σύνολο των κατηγοριών προϊόντων που αγοράστηκαν ηλεκτρονικά αυξήθηκε κατά 5%, ωστόσο τα «αγαπημένα» προϊόντα παρέμειναν αμετάβλητα. Συγκεκριμένα, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσελκύουν τους περισσότερους διαδικτυακούς καταναλωτές παραμένουν οι ταξιδιωτικές και τουριστικές υπηρεσίες, τα εισιτήρια για εκδηλώσεις (ανέβηκαν στην 3η από την 5η θέση πέρυσι), ο εξοπλισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα είδη ένδυσης/υπόδησης και οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Η μεγαλύτερη αύξηση (10%) καταναλωτών παρατηρήθηκε στις ταξιδιωτικές υπηρεσίες, τα εισιτήρια εκδηλώσεων, τις ασφάλειες, τα παραφαρμακευτικά και στα είδη λιανεμπορίου (μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ). Ελληνικά φαίνεται ότι επιμένουν οι online αγοραστές καθώς το 65% των αγορών πραγματοποιήθηκε από εγχώρια καταστήματα, ποσοστό το οποίο το 2014 ήταν στο 60%, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη το διάστημα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2015 και στην οποία συμμετείχαν 1.200 Ελληνες online αγοραστές.

Ενδεικτικό της αλλαγής κουλτούρας του Ελληνα καταναλωτή είναι το γεγονός ότι, ακόμη και όταν αγοράζει από φυσικά καταστήματα, το 33% έχει προχωρήσει προηγουμένως σε διαδικτυακή έρευνα. Από την άλλη, το 16% των αγορών μέσω Ιντερνετ ακολουθεί προηγούμενη επίσκεψη του αγοραστή σε φυσικό κατάστημα.

Η δυνατότητα αναζήτησης της καλύτερης τιμής αποτελεί τον βασικό λόγο (66%) προτίμησης των αγορών μέσω Διαδικτύου. Η δυνατότητα άμεσης σύγκρισης προϊόντων και τιμών ωθεί το 53% (από 39% το 2014) προς το Διαδίκτυο για αγορές, ενώ η εύκολη πρόσβαση σε προσφορές είναι το κίνητρο για το 38% των αγοραστών από 30% που ήταν πέρσι.

Η ασφάλεια του ηλεκτρονικού καταστήματος (εάν δηλαδή παρέχει δυνατότητα πληρωμής μέσω γνωστού φορέα) είναι το βασικό κριτήριο επιλογής για το 46%. Το 42% επιλέγει ηλεκτρονικό κατάστημα με γνώμονα τις χαμηλές τιμές και τις προσφορές, ενώ η εύχρηστη και γρήγορη πλοήγηση προσελκύει το 37% των ερωτηθέντων. Το 35% επιλέγει κατάστημα εάν αυτό έχει ξεκάθαρους όρους χρήσης και το 32% σύμφωνα με τις κριτικές που βρίσκει σε ιστοσελίδες ή blogs.

Ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών, των εταιρειών και άλλων, με σχόλια αγοραστών, αποτελούν τις βασικές πηγές πληροφόρησης του online καταναλωτικού κοινού.

Οσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί το 40% να δηλώνει (κάνει «like») την προτίμησή του σε κάποια μάρκα προϊόντος, ωστόσο μόνο το 23% θα προχωρήσει στην αγορά του προϊόντος που ακολουθεί.

Ο μέσος Ελληνας online καταναλωτής υπολογίζεται ότι θα προχωρήσει σε αγορές αξίας 1.550 ευρώ έως το τέλος του 2015, εμφανίζοντας αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια στιγμή, οι εκτιμήσεις για το 2016 θέλουν το 43% των καταναλωτών να δηλώνει ότι αυτές θα αυξηθούν και μόλις το 19% να υπολογίζει ότι η αξία των αγορών του θα μειωθεί. Πολλοί διαμαρτύρονται για τα αυξημένα έξοδα αποστολής τα οποία είναι δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την αξία των προϊόντων που αγοράζουν.

www.kathimerini.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Συνεχής πτώση στις πωλήσεις τω...
Σύµφωνα µε πρόσφατη έρευνα εξά... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2018 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ...

03 Μαϊος 2025
Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ιστορικές αποφάσεις στο συνέδριο του PKK μετά τη δήλωση Οτσαλάν για αφοπλισμό και αυτοδιάλυση

Ιστορικές αποφάσεις στο συνέδριο το...

09 Μαϊος 2025
Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του χρόνου για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια

Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του...

09 Μαϊος 2025
Γιάννης Βρούτσης: «Η Μύκονος γιορτάζει, ο Αθλητισμός των Κυκλάδων πανηγυρίζει!»

Γιάννης Βρούτσης: «Η Μύκονος γιορτά...

09 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ