Το πρώτο ατύχημα από self-driving car – Τράκαρε με λεωφορείο

16 Μαρτίου 2016 13:00

Τα self-driving cars αποτελούν το νέο... καμάρι της Google. Τα πρωτοποριακά ύψιστης τεχνητής νοημοσύνης, μέχρι πρόσφατα δεν είχαν δημιουργήσει κανένα ατύχημα στους δρόμους όπου κυκλοφορούσαν.

Φυσικά, έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά με τα οχήματα της Google να πέφτουν... θύματα απρόσεκτων οδηγών. Το ότι τα self-driving cars δεν έχουν την δυνατότητα να αποφεύγουν κάθε κίνδυνο ήταν γνωστό. Ωστόσο, μέχρι τις 14 Φλεβάρη υπήρχε η ελπίδα πως από μόνα τους δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο ατύχημα. Κάτι που όμως αποδείχτηκε λάθος.

Το «έξυπνο» αυτοκίνητο της Google, θέλοντας να ξεπαρκάρει για να αρχίσει την πορεία του, είδε από τον αριστερό του καθρέπτη ένα λεωφορείο, όμως θεώρησε ότι προλαβαίνει να μπει στον δρόμο. Φαίνεται όμως πως η τεχνητή του νοημοσύνη συνυπολόγισε πως ο οδηγός του λεωφορείου θα σταματήσει, ή τουλάχιστον πως θα κόψει ταχύτητα. Αυτό όμως δεν συνέβη, με τα δύο οχήματα να συγκρούονται και την Google να προσμετρά το πρώτο ατύχημα που προκάλεσε όχημα της.

Το ατύχημα ήταν μικρό, καθώς τα δύο οχήματα δεν συγκρούστηκαν με μεγάλη ταχύτητα, ενώ επίσης δεν υπήρξε κανένας τραυματίας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα αυτοκίνητα της Google, στον προγραμματισμό τους, υπολογίζουν εν μέρει στην... φυσιολογική οδηγική συμπεριφορά των υπολοίπων.

www.techit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos