300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Τι «είδε» ο γκουρού σε θέματα κυβερνοασφαλείας στην Ελλάδα

26 Μαρτίου 2016 14:21
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Τι «είδε» ο γκουρού σε θέματα κυβερνοασφαλείας στην Ελλάδα

test2

test2

Ο γκουρού της κυβερνοασφάλειας βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο καυτό ζήτημα του Διαδικτύου.


Η αργοπορημένη, σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, διείσδυση του Ιντερνετ στη χώρα μας συνεπάγεται και την καθυστερημένη επαγρύπνηση σε ζητήματα ασφάλειας σε αυτό, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Τα νέα στοιχεία που θέλουν την Ελλάδα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των Ευρωπαίων όσον αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες καταδεικνύουν την ανάγκη αναζήτησης συμβουλών.

Και έτσι, την περασμένη Τετάρτη, βρέθηκε στη χώρα μας ο Ράμι Εφράτι, πρόεδρος της εταιρείας Firmitas και πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας στο γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας, ο κ. Εφράτι, αφού παρουσίασε τα βασικά σημεία του αντικειμένου του σε εκδήλωση την οποία φιλοξένησε η Ισραηλινή πρέσβειρα Ιρίτ Μπεν Αμπα, έκανε και ορισμένες κρίσιμες συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη κρατικών αλλά και ιδιωτικών εταιρειών. Στελέχη τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών, μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, τηλεπικοινωνιακών οργανισμών ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συνάντησαν τον κ. Εφράτι. Παράλληλα, συναντήθηκε με στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας, όπως επίσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Με δεδομένη, μάλιστα, την πρόσφατη αναφορά της Ε.Ε. στην ανάγκη στενότερου ελέγχου του Διαδικτύου, με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, η παρουσία του Ισραηλινού Ράμι Εφράτι απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Την ίδια στιγμή, η οικονομική συγκυρία στη χώρα έχει ωθήσει πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτυχθούν διαδικτυακά, στοχεύοντας σε ένα κοινό το οποίο σταδιακά τοποθετεί το Διαδίκτυο σε ολοένα και περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς του. Ηδη, η επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου το περασμένο καλοκαίρι έχει εκτοξεύσει τη χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής, με αποτέλεσμα οι συναλλαγές μέσω Διαδικτύου να έχουν μετατραπεί σε καθημερινή συνήθεια. Αυτομάτως εγείρεται το ζήτημα της ασφάλειας τόσο των επικοινωνιών μέσω Διαδικτύου όσο και των συναλλαγών, με δεδομένο ότι το κοινό θεωρείται, στην παρούσα φάση, «εφηβικό διαδικτυακά», καθώς χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από άγνοια κινδύνου.

Η ασφάλεια

Τρία στα πέντε παιδιά ηλικίας μεταξύ 7 και 12 ετών χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο καθημερινά, σύμφωνα με στοιχεία του Saferinternet. Γι’ αυτό, η προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ παιδιών και νέων, κρίνεται επιβεβλημένη. Είναι ενδεικτικό των περιορισμένων ψηφιακών δεξιοτήτων των Ελλήνων ότι η παραβίαση προσωπικών δεδομένων αποτέλεσε τη συχνότερη (35%) καταγγελία ανάμεσα στις 3.435 που έλαβε η SafeLine την περασμένη χρονιά. Ιδιαίτερα ανησυχητικό, ωστόσο, είναι ότι η επόμενη κατηγορία καταγγελιών, με ποσοστό 20%, αφορά το παράνομο περιεχόμενο, και κυρίως ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας. Το ποσοστό αυτό, εκτός από υψηλό, είναι αυξημένο κατά 10 σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση. Το 18% των αναφορών αφορούσε οικονομικές απάτες, το 7% απειλές που έλαβαν χώρα στο Διαδίκτυο, ενώ εγκλήματα όπως ο ρατσισμός, η εξύβριση, η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και πνευματικής ιδιοκτησίας ακολουθούν με χαμηλότερα ποσοστά. Το 30% των αναφορών σχετιζόταν με παραβιάσεις και παράνομες δραστηριότητες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κυρίως το Facebook.
Πρόσφατα στοιχεία της Ε.Ε. αποδίδουν τη χαμηλή πρόσβαση των Ελλήνων σε ευρυζωνικές συνδέσεις, στην περιορισμένη αγοραστική δύναμη αλλά και την απουσία ψηφιακών δεξιοτήτων. Ομως με βάση τα

αποτελέσματα του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, που δημοσίευσε η Ε.Ε., περιγράφονται οι περιορισμένες ψηφιακές ικανότητες των Ελλήνων ως εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Πρόκειται για φαύλο κύκλο, ιδιαίτερα αν συνυπολογισθεί ότι η Ελλάδα είναι προτελευταία αναφορικά με τη διείσδυση του Διαδικτύου στη ζωή των πολιτών της.

www.kathimerini.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τελικά πόσο... μεγάλο είναι το...
Facebook: Νέα υπηρεσία ειδοποι... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Άγριες αγκινάρες Τήνου με γιαούρτι (βίντεο)

Άγριες αγκινάρες Τήνου με γιαούρτι...

13 Μαϊος 2025
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

13 Μαϊος 2025
Κέα: Αντιδράσεις για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα

Κέα: Αντιδράσεις για το Τοπικό Πολε...

13 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ