Πώς η Atcom αλλάζει τα δεδομένα και στον τομέα της εστίασης

08 Ιουνίου 2016 19:31

Στο πρόσφατο Atcom Next παρουσιάστηκαν διαδραστικές λύσεις που αναβαθμίζουν την εμπειρία του καταναλωτή και δίνουν στις επιχειρήσεις πρωτοποριακές δυνατότητες αξιοποίησης της τεχνολογίας

Η δυνατότητα διασύνδεσης κάθε συσκευής, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος, η αυξανόμενη εξοικείωση των καταναλωτών με τη χρήση εφαρμογών για τη μεταφορά καθημερινών ενεργειών από τον φυσικό στον ψηφιακό κόσμο, τα οφέλη από την αμεσότερη και καλύτερη διαχείριση για τους επιχειρηματίες και η ανάπτυξη διαδραστικών επιφανειών που υποστηρίζουν με εντυπωσιακό τρόπο κάθε σχετικό εγχείρημα αναμένεται να επιδράσουν ριζικά και άμεσα στον χώρο της εστίασης.

Από τη στιγμή που κάθε επιφάνεια, όπως τα τραπέζια ενός εστιατορίου ή ο πάγκος ενός μπαρ, μπορεί να μετατραπεί σε διαδραστικό σημείο παραγγελίας, πώλησης και διασκέδασης, οι παρεχόμενες υπηρεσίες αγγίζουν τα όρια της φαντασίας. Μεγάλες επιτραπέζιες οθόνες αφής εκατοντάδων σημείων -ανθεκτικές στα χτυπήματα, στο νερό και την εν γένει καθημερινή κακομεταχείριση- δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό και μεταλλάσσουν κάθε έννοια παρεχόμενης υπηρεσίας.

Για παράδειγμα, η παραγγελία ενός μπέργκερ ακριβώς με τα υλικά που επιθυμεί ο πελάτης θυμίζει περισσότερο παιχνίδι, έχοντας ο ίδιος μπροστά του τον πλήρη κατάλογο και ενδεχομένως όλες τις διατροφικές πληροφορίες που σχετίζονται με το κάθε πιάτο. Παράλληλα, μια τέτοια επιφάνεια μπορεί να λειτουργήσει ως ένας μεγάλος διαδραστικός καμβάς: εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, multimedia περιεχόμενο, παιχνίδια και πολλά άλλα θα είναι διαθέσιμα στο ψηφιακό μενού ενός εστιατορίου ή άλλης επιχείρησης εστίασης. Τη σχετική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, οι προσκεκλημένοι του Atcom Next, της ετήσιας εκδήλωσης της Atcom, σε μια ημέρα αφιερωμένη τόσο στις τεχνολογικές εξελίξεις που θα ορίσουν τους επόμενους 12 μήνες το digital business -με φετινό τίτλο «Be Paranoid»- όσο και στις «παρανοϊκές» δυνατότητες που δίνονται στις επιχειρήσεις για τη στρατηγική αξιοποίησή τους.

Το Atcom Next πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς, της Sitecore και της LG Electronics Ελλάς και υποδέχτηκε περισσότερα από 400 ηγετικά στελέχη της αγοράς. Σε μια γιορτή αφιερωμένη στην καινοτομία, που πήρε τη μορφή ενός διαδραστικού think tank, η Atcom παρουσίασε το μέλλον της εφαρμοσμένης τεχνολογίας, όπως η ίδια το έχει οραματιστεί, με ζωντανά παραδείγματα από λύσεις που έχει στη διάθεσή της και μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην αγορά. Η ομάδα της Atcom μοιράστηκε τη σκηνή με τον Ντέιβιντ Σινγκ, «ψηφιακό προφήτη» της AOL, ο οποίος έδωσε στο κοινό μια γεύση για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον μέσα από τη δική του ματιά, μιλώντας για niche social media, εικονική πραγματικότητα, wearables και το επόμενο big thing που θα μας φέρει η τεχνολογία. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος, «πρωτοβουλίες όπως το Atcom Next είναι το κλειδί για να πηγαίνει μπροστά κάθε αγορά».

Παράλληλα, η Atcom έδωσε ζωή στην τεχνολογία του αύριο μέσα από εντυπωσιακά installations. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην αυτοματοποίηση της εστίασης, με λύσεις που αναβαθμίζουν την εμπειρία του καταναλωτή, προσφέροντας τη δυνατότητα για ταχύτερη, πιο εύκολη και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και όλα αυτά με έναν εξαιρετικά διασκεδαστικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, οι καλεσμένοι της Atcom είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία αυτή τόσο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων για καφέ όσο και στο γεύμα που ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης. Βασικό ρόλο διαδραμάτισε το mobile app της ημερίδας που είχε αναπτύξει η εταιρεία ειδικά για την εκδήλωση, μέσω του οποίου οι παρευρισκόμενοι είχαν από πριν δηλώσει τις προτιμήσεις τους στον καφέ. Ετσι, χωρίς να παραγγείλουν και έχοντας απλώς ενεργοποιήσει το Bluetooth στη συσκευή τους και πλησιάζοντας προς το μπαρ, μπορούσαν να παραλάβουν τον καφέ τους ακριβώς όπως τον πίνουν.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos