Microsoft: Πλήρωσε 10.000 σε γυναίκα που χάλασε το PC της από τα Windows 10

30 Ιουνίου 2016 10:20

Η Τέρι Γκόλστεϊν υποστηρίζει ότι ο υπολογιστής της, ο οποίος έτρεχε στο λειτουργικό σύστημα Windows 7 της Microsoft προσπάθησε να κάνει αυτόματη αναβάθμιση στα Windows 10 χωρίς να ζητηθεί πρώτα η έγκρισή της


Το ποσό των 10.000 δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η Microsoft σε μία γυναίκα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αφού μία αυτόματη ενημέρωση των Windows κατέστησε τον υπολογιστή της άχρηστο.

 

Η Τέρι Γκόλστεϊν υποστηρίζει ότι ο υπολογιστής της, ο οποίος έτρεχε στο λειτουργικό σύστημα Windows 7 της Microsoft προσπάθησε να κάνει αυτόματη αναβάθμιση στα Windows 10 χωρίς να ζητηθεί πρώτα η έγκρισή της. Όπως εξήγησε η ίδια, η αναβάθμιση είχε ως αποτέλεσμα να κάνει το μηχάνημά της ασταθές, στο οποίο βασίζεται για τη διαχείριση της επιχείρησή της.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι η εταιρεία προτίμησε να καταφύγει σε εκτός δικαστηρίων συμβιβασμό προκειμένου να γλιτώσει τα δικαστικά έξοδα.

Από τον Ιούλιο του 2015, οπότε και έγιναν διαθέσιμα τα Windows 10, η Microsoft προσπαθεί να προωθήσει, με αρκετά πιεστικό τρόπο, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν για υπολογιστές που τρέχουν στα Windows 7 και 8.
«Δεν είχα ακούσει ποτέ για τα Windows 10», δήλωσε η Γκόλντστεϊν. «Κανείς δεν με είχε ρωτήσει εάν ήθελα να κάνω την αναβάθμιση».

Αφού προσπάθησε να διορθώσει το πρόβλημα καλώντας στην εξυπηρέτηση πελατών της Microsoft, η Γκόλντστεϊν κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας, ζητώντας έναν καινούριο υπολογιστή και αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστη η επιχείρησή της εξαιτίας του περιστατικού.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι απλά μία από τη μακρά λίστα παραπόνων που έχουν κάνει χρήστες, μετά τη διάθεση των Windows 10. Τον Μάρτιο, πληθώρα χρηστών είχαν αρχίσει να εκφράζουν τα παράπονά τους σχετικά με την αυτόματη έναρξη της εγκατάστασης των Windows 10 στα συστήματα τους, χωρίς να τους έχει ζητηθεί πρώτα η άδειά.

Η «αυθαίρετη» αυτή αναβάθμιση έχει εξοργίσει πολλούς χρήστες, ωστόσο έχει ενισχύσει παράλληλα την προώθηση των Windows 10, καθώς μέχρι το τέλος του Μαρτίου οι χρήστες που είχαν εγκαταστήσει το συγκεκριμένο λειτουργικό είχαν ξεπεράσει τους 270 εκατομμύρια, δηλαδή το 17,43% της αγοράς.

Η αναβάθμιση θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη δωρεάν έως και τις 29 Ιουλίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos