Σας παρακολουθεί η NSA; Δείτε τη θήκη κινητών που σχεδιάζει ο Σνόουντεν για να σας προστατεύσει

14 Αυγούστου 2016 18:15

Θα μπορεί να ειδοποιεί τους κατόχους και να «χτυπά» συναγερμό όταν το κινητό δίκτυο, το Wi-Fi, το Bluetooth ή άλλα ραδιοκύματα προσπαθούν να στείλουν ή να δεχθούν δεδομένα προς και από το smartphone


Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πλέον καταζητούμενος geek του κόσμου, έχει βοηθήσει στο σχεδιασμό μίας θήκης για smartphone η οποία θα μπορούσε να προστατεύσει τους χρήστες από την παρακολούθηση.

Σε μία εγκύκλιο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, οι Έντουαρντ Σνόουντεν και Άντριου Τόμας Χουάνγκ παρουσιάζουν τα πλάνα τους για τη δημιουργία μίας θήκης για κινητά, η οποία θα μπορεί να ειδοποιεί τους κατόχους και να «χτυπά» συναγερμό όταν το κινητό δίκτυο, το Wi-Fi, το Bluetooth ή άλλα ραδιοκύματα προσπαθούν να στείλουν ή να δεχθούν δεδομένα προς και από το smartphone. H θήκη θα εμπεριέχει, επίσης, και ένα «kill switch» το οποίο θα μπορεί να κλείνει το κινητό εάν παρατηρήσει πως η συσκευή στέλνει δεδομένα χωρίς την έγκριση του κατόχου. Η θήκη επίσης καλύπτει και την οπίσθια κάμερα έτσι ώστε να μην γίνεται παράνομη εγγραφή βίντεο.

Οι Σνόουντεν και Χουάανγκ ανέφεραν πως εάν τα πρωτότυπά τους αποδειχθούν επιτυχημένα τότε θα στραφούν προς το Freedom of the Press Foundation για την χρηματοδότησή του.

Η θήκη είναι σχεδιασμένη για την προστασία των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα αυτών οι οποίοι βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες που ελέγχονται από καθεστώτα που βασίζονται στη λογοκρισία. Για τους ανθρώπους αυτούς, η θήκη θα μπορέσει να αποτελέσει ασπίδα για τη ζωή τους.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos