Mercedes: Τα αυτόνομα οχήματα θα σώζουν πρώτα τους επιβάτες και μετά τους πεζούς

18 Οκτωβρίου 2016 12:24

Τα αυτόνομα οχήματα της Mercedes θα έχουν ως προτεραιότητα να σώσουν τη ζωή των επιβατών που μεταφέρουν και μετά των πεζών, όπως δήλωσε ο Christoph von Hugo, διευθυντής του τμήματος ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της εταιρείας.

«Αν γνωρίζεις ότι μπορείς να σώσεις έστω και ένα άτομο, τουλάχιστον σώσε αυτόν. Σώσε αυτόν μέσα στο αυτοκίνητο», δήλωσε ο Hugo και συνέχισε λέγοντας, «Αν γνωρίζεις με σιγουριά ότι ένας θάνατος μπορεί να αποφευχθεί, τότε αυτή είναι η πρώτη σου προτεραιότητα».

«Θα μπορούσαμε να θυσιάσουμε το αυτοκίνητο και τους επιβάτες αυτού, αλλά οι άνθρωποι που θα σωθούν (πεζοί) δεν ξέρεις μετά τι μπορεί να τους συμβεί, οι καταστάσεις είναι εξαιρετικά πολύπλοκες, οπότε σώσε αυτούς που ξέρεις ότι μπορείς να σώσεις».

Σε περίπτωση ατυχήματος με αυτόνομο όχημα οι ασφαλιστικές εταιρείες αναμένεται ότι θα κάνουν μήνυση στις αυτοκινητοβιομηχανίες όπως θα έκαναν και σε έναν οδηγό για τις αποφάσεις που έλαβε.

www.techit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos