300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ερχονται τα ρομπότ του σεξ -«Πρέπει να μπουν όρια», προειδοποιούν οι ειδικοί

05 Ιουλίου 2017 12:17
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Ερχονται τα ρομπότ του σεξ -«Πρέπει να μπουν όρια», προειδοποιούν οι ειδικοί

test2

test2

Είναι αναπόφευκτη η μελλοντική χρήση σεξουαλικών ρομπότ, αλλά στη χρήση τους πρέπει να τεθούν όρια, όπως π.χ. να απαγορευθεί η δημιουργία τέτοιων ρομπότ που θα μοιάζουν με παιδιά.

Το σοβαρό ζήτημα αναδεικνύει μια νέα έκθεση από το Ίδρυμα Υπεύθυνης Ρομποτικής στη Χάγη, που καλεί την κοινωνία να θέσει σε δημόσιο διάλογο την προοπτική των μελλοντικών ρομπότ για σεξ.

Προς το παρόν, λίγες εταιρείες (Android Love Doll, Sex Bot, True Companion, Abyss Creations, Sinthetics, Trottla κ.α.) παράγουν απλές ανθρωποειδείς ρομποτικές κούκλες προοριζόμενες για σεξουαλική χρήση. Επειδή οι κατασκευαστές δεν αποκαλύπτουν τα σχετικά στοιχεία, είναι άγνωστο πόσοι άνθρωποι σήμερα κατέχουν τέτοια μηχανήματα (συνήθως με θηλυκή μορφή), με τιμή που κυμαίνεται μεταξύ 5.000 και 15.000 ευρώ περίπου.

Όμως σε κάθε περίπτωση-όπως αναφέρει η έκθεση με τίτλο «Το σεξουαλικό μέλλον μας με τα ρομπότ»- είναι θέμα χρόνου να υπάρξει «έκρηξη» του αριθμού τόσο των ρομπότ όσο και των χρηστών τους, καθώς ωριμάζει η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης. Ο υπεύθυνος της έκθεσης, καθηγητής ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης Νόελ Σάρκι του βρετανικού Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ότι έφθασε η ώρα η κοινωνία να αφυπνισθεί στη νέα πραγματικότητα, όπου άνθρωποι και ρομπότ θα κάνουν σεξ.

«Όσοι χαράζουν πολιτική και το ευρύ κοινό πρέπει να αποφασίσουν τι θα είναι αποδεκτό και επιτρεπτό. Πρέπει να σκεφτούμε ως κοινωνία τι θέλουμε να κάνουμε με αυτό το ζήτημα. Δεν γνωρίζω τις απαντήσεις, απλώς θέτω τις ερωτήσεις», τόνισε. Μετά τις γνωστές ρεαλιστικές κούκλες με δέρμα σιλικόνης, που διατίθενται σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα σεξουαλικών ειδών, το επόμενο βήμα είναι οι κούκλες που κινούνται και μιλάνε. Το μεθεπόμενο θα είναι οι κούκλες αυτές του σεξ να είναι δεόντως έξυπνες χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη τους και ποιός ξέρει τι άλλο έπεται.

Η έκθεση θεωρεί πιθανή τη χρήση τέτοιων ρομπότ σε οίκους ανοχής σε ρόλο πορνών, στα σπίτια σε ρόλο σεξουαλικού συντρόφου για μοναχικούς και ηλικιωμένους, σε κλινικές σε ρόλο σεξουαλικού «θεραπευτή» βιαστών ή παιδόφιλων, αλλά και άλλων ανθρώπων όπως ατόμων με αναπηρίες ή ψυχοσεξουαλικά προβήματα. Η έκθεση θέτει το ερώτημα αν τα σεξουαλικά ρομπότ όντως θα μειώσουν τους βιασμούς γυναικών και τις κακοποιήσεις παιδιών ή αντίθετα αν θα επιτείνουν το πρόβλημα. Μεγάλη πρόκληση, όπως επισημαίνει, αποτελεί η πιθανότητα δημιουργίας σεξουαλικών ρομπότ με μορφή παιδιού.

Ήδη υπάρχουν τέτοιες ιαπωνικές «κούκλες» και ένα καναδικό δικαστήριο εξετάζει κατά πόσο η κατοχή τους είναι νόμιμη ή όχι. Στην Ασία υπάρχουν ήδη οίκοι ανοχής που χρησιμοποιούν κούκλες του σεξ αντί για κανονικές γυναίκες. Η έκθεση ζητά την πλήρη απαγόρευση κάθε σεξουαλικού ρομπότ με μορφή παιδιού, καθώς και την απαγόρευση του ρομποτικού «βιασμού». Αποτελεί ερώτημα πάντως πόσο θα έχει προχωρήσει η τεχνητή νοημοσύνη τα επόμενα χρόνια, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει όντως σεξουαλικά ρομπότ που θα μιμούνται πειστικά την κίνηση και την ομιλία των ανθρώπων ή ακόμη και τα συναισθήματά τους. Από αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο τα σεξουαλικά ρομπότ θα εξαπλωθούν ευρέως ή η χρήση τους θα παραμείνει σχετικά περιορισμένη.

Έρευνα της κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας έκθεσης, δείχνει ότι περίπου τα δύο τρίτα των ανδρών και το ένα τρίτο των γυναικών υποστηρίζουν κατ' αρχήν τη χρήση των σεξουαλικών ρομπότ. Μερικοί ειδικοί δεν αποκλείουν ότι στο μέλλον οι άνθρωποι και τα ρομπότ θα φθάσουν να ερωτεύονται μεταξύ τους, ενώ άλλοι δεν προβλέπουν τίποτε περισσότερο από μια πιο προχωρημένη πορνογραφική σχέση, καθώς θεωρούν ότι ένα ρομπότ ποτέ δεν θα μπορέσει να αντιγυρίσει πραγματικά συναισθήματα σε έναν άνθρωπο, αλλά πάντα θα υποκρίνεται.

Αλλά, από την άλλη, δεν περισσεύει η υποκρισία και στις σημερινές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων;

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Εφευρέθηκε «μηχανή» που μετατρ...
Επανάσταση: Εφτιαξαν κινητό πο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

crios beach1

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Σε "λίμνη αίματος" 23χρονος - Έφερε τραύματα από μαχαίρι (βίντεο)

Πάρος: Σε "λίμνη αίματος"...

21 Ιουλίου 2025
Αντώνης Κομνηνός: Ο εφοπλιστής που προωθεί τον πολιτισμό στη Σύρο, με κόρη που δραστηριοποιείται στην Αντίπαρο

Αντώνης Κομνηνός: Ο εφοπλιστής που...

20 Ιουλίου 2025
Στ. Γκίκας: «Η ύδρευση της Πάρου είναι πρότυπο σε εθνικό επίπεδο. Έχει εισπραξιμότητα 99% και κέρδη 1,5 με 2 εκατ. ευρώ. Επενδύει διαρκώς σε νέες τεχνολογίες» (βίντεο)

Στ. Γκίκας: «Η ύδρευση της Πάρου εί...

21 Ιουλίου 2025

Τελευταία Νέα

Θαλάσσιες διακομιδές από Τήνο, Πάρο και Φολέγανδρο

Θαλάσσιες διακομιδές από Τήνο, Πάρο...

26 Ιουλίου 2025
Σέριφος: 22χρονος βρέθηκε νεκρός πίσω από το φράγμα

Σέριφος: 22χρονος βρέθηκε νεκρός πί...

26 Ιουλίου 2025
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί (Βίντεο)

Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα...

26 Ιουλίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ