Η Google τιμά τον Αμερικανοκαναδό νευροχειρουργό Ουάιλντερ Πένφιλντ

26 Ιανουαρίου 2018 11:55

Στον Αμερικανοκαναδό νευροχειρούργο Ουάιλντερ Πένφιλντ, αφιερώνει η Google το σημερινό της Doodle, με αφορμή την 127η επέτειο από τη γέννησή του.

Ο Ουάιλντερ Πένφιλντ επέκτεινε τις μεθόδους και τις τεχνικές χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο, ενώ συνεισέφερε στη χαρτογράφηση των λειτουργιών διαφόρων περιοχών του εγκεφάλου.

Eκανε, επίσης, μια επαναστατική θεραπεία για την επιληψίας. Αυτή περιλάμβανε τη χρήση ηλεκτρικών ανιχνευτών για τη θεραπεία της επιληπτικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο, ενώ ο ασθενής είχε πλήρη συνείδηση.

Μέσω της έρευνάς του έκανε, επίσης, σημαντικές ανακαλύψεις σε νευρολογικά πεδία, όπως ψευδαισθήσεις, παραισθήσεις και déjà vu.

Με σπουδές σε Οξφόρδη και Πρίνστον, πίστευε ότι η μελέτη της ιατρικής ήταν «ο καλύτερος τρόπος να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος». Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην ιατρική, έγινε ο πρώτος νευροχειρουργός του Μόντρεαλ, ιδρύοντας το Νευρολογικό Ινστιτούτο του Μόντρεαλ το 1934.

Μετά τη συνταξιοδότησή του το 1960, ο νευροχειρουργός αφιέρωσε τα επόμενα χρόνια του στην υποστήριξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και άλλων δημόσιων συμφερόντων.

Πέθανε από καρκίνο του κοιλιακού συστήματος στις 5 Απριλίου 1976 στο νοσοκομείο Royal Victoria στο Μόντρεαλ σε ηλικία 85 ετών.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos