Έρχονται ιπτάμενα μικροσκοπικά «ρομπότ-σφαγείς»

18 Φεβρουαρίου 2018 16:06

Τα «slaughterbots» αποκάλυψε ίδρυμα που συνεργάζεται με τον Στίβεν Χώκινγκ - Θα διαθέτουν εκρηκτικά, κάμερες, αισθητήρες και σκανάρισμα προσώπων

Η επιστήμη προχωρά με κινηματογραφικές ταχύτητες. Ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων και εταιρειών έχει πλέον ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ιδιαίτερα δε σε ότι αφορά το πεδίο της τεχνολογίας, όπου οι ταχύτητες υπερβαίνουν εκείνη του... φωτός! Στο σημείο αυτό, λοιπόν, χάνεται ο έλεγχος. Επιστήμονες προειδοποιούν ότι σύντομα ο άνθρωπος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μικροσκοπικά δολοφονικά drones-ρομπότ, τα οποία έχουν ήδη «βαπτίσει» ως «slaughterbots» (σφαγείς-ρομπότ)!

Ομάδα επιστημόνων δήλωσε ότι ο άνθρωπος διαθέτει ήδη την τεχνολογία για την κατασκευή μίνι ρομπότ, τα οποία θα λειτουργούν ως δολοφόνοι-εκτελεστές. Το Future of Life Institute, το οποίο υποστηρίζεται από τον κορυφαίο επιστήμονα της εποχής μας, τον φυσικό Στίβεν Χώκινγκ, παρουσίασε ένα χαρακτηριστικό βίντεο, το οποίο βασίζεται σε σχετική μελέτη, για το πώς τα «slaughterbots» θα εκτελούν τις αποστολές τους. Η εικόνα είναι πραγματικά τρομακτική.

Τα μίνι ρομπότ θα διαθέτουν κάμερες, εκρηκτικά, αισθητήρες και σκανάρισμα προσώπων και θα εκτελούν αποστολές είτε εναντίον στελεχών αντιπάλων κυβερνήσεων, είτε κατά τρομοκρατών, είτε... κατά ατόμων που δεν είναι αρρεστά στην καθεστηκυία τάξη, με συμβόλαια θανάτου.

Το βίντεο εξετάστηκε από τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνώνστη Γενεύη, με αντικείμενο τα συμβατικά και μη συμβατικά όπλα. Πολλοί σύμβουλοι υιοθέτησαν τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων που συνεργάζονται με τον Στίβεν Χώκινγκ και αντέδρασαν με έντονο τρόπο, ζητώντας να ληφθούν προληπτικά μέτρα από τον Οργανισμό.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε για κάποιο μακρινό ενδεχόμενο, αλλά για «μία πραγματικότητα που θα έρθει πολύ σύντομα». Το χειρότερο απ' όλα, όπως επισημαίνουν, είναι ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται στη διάθεση ενός ελάχιστα μικρού αριθμού ανθρώπων, οι οποίοι, ενδεχομένως, να τη χρησιμοποιήσουν για να εξουσιάσουν τους πάντες και τα πάντα.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos