Η Google τιμά σήμερα με το Doole τη Μάγια Αγγέλου

04 Απριλίου 2018 15:08

90 χρόνια από τη γέννηση της Μάγιας Αγγέλου, η Google αποφάσισε να αφιερώσει το σημερινό της doodle στη γυναίκα που έγινε σύμβολο ελευθερίας στις ΗΠΑ.

Η Αφροαμερικανίδα ποιήτρια, πεζογράφος, ακτιβίστρια και καθηγήτρια Πανεπιστημίου είναι σήμερα γνωστή ως μια παγκοσμίου φήμης ποιήτριας και συγγραφές, που δημοσίευσε επτά αυτοβιογραφίας και αρκετά βιβλία. Αλλά η παιδική της ηλικία ήταν γεμάτη τραυματικές εμπειρίες. Γεννημένη ως Μαργκερίτ Αν Τζόνσον στις 4 Απριλίου του 1928 στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού σε ηλικία επτά ετών από τον φίλο της μητέρας της, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα μόλις 24ωρο μέρα στη φυλακή, αλλά δολοφονήθηκε τέσσερις μέρες αργότερα, πιθανότατα από τους θείους της. Αισθανόμενη τύψεις για τον θάνατό του, επειδή είχε καταγγείλει τον βιασμό, αποφάσισε να μην ξαναμιλήσει και παρέμεινε σιωπηλή για τα επόμενα 5 χρόνια. Αργότερα θα έλεγε: «Σκεφτόμουν ότι η φωνή μου τον σκότωσε. Σκότωσα αυτόν τον άνδρα επειδή τον κατονόμασα».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos