Το Instagram θα επιτρέψει (τελικά) να κατεβάζουμε τις φωτογραφίες μας

30 Απριλίου 2018 11:29

Αν και το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε πολλές επιλογές, δεν έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν φωτογραφίες – Η αλλαγή γίνεται αναγκαστικά λόγω νέων νόμων για την προστασία της ιδιωτικότητας στην Ευρώπη


Τη δυνατότητα να κατεβάζουν φωτογραφίες θα δώσει (επιτέλους) το Instagram στους χρήστες τους, που αν και διέθεταν πληθώρα επιλογών, δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν λήψη των δικών τους εικόνων και δεδομένων.

Η αλλαγή οφείλεται σε ένα νέο νόμο περί προστασίας της ιδιωτικότητας στην Ευρώπη, που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν ταυτόχρονα όλα τα δεδομένα τους, μεταξύ αυτών και τις φωτογραφίες τους.

Ο νόμος αναγκάζει τις εταιρείες τεχνολογίας να έχουν μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα που έχουν συλλέξει από τους χρήστες τους.

Η δυνατότητα λήψης των δεδομένων θα είναι διαθέσιμη τόσο για χρήστες iPhone όσο και Android σε μελλοντικές ενημερώσεις. Το Instagram που ανήκει στην Facebook, συμμορφώθηκε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία πριν τη λήξη της προθεσμίας που είχε προσδιοριστεί για τις 25 Μαΐου.

Όμως, η διαδικασία λήψης των αρχείων δεν θα είναι τόσο απλή, ούτε θα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο χρήστης θα υποβάλλει σχετική αίτηση και το Instagram θα στέλνει στο e-mail του έναν σύνδεσμο σε διάστημα 48 ωρών, μέσω του οποίου ο χρήστης θα κατεβάζει τα δεδομένα.

Εκτός από τις φωτογραφίες και τα προσωπικά δεδομένα, το Instagram θα στέλνει στους χρήστες όλες τις ιστορίες που έχουν ανεβάσει, τα likes, τις αναζητήσεις που έχουν πραγματοποιήσει, τα προσωπικά μηνύματα που δεν έχουν διαγραφή, το όνομα χρήστη, τους ακολούθους και αυτούς που ο χρήστης ακολουθεί.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos