Ο Ζούκερμπεργκ έδωσε εξηγήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο για το σκάνδαλο Facebook

23 Μαϊος 2018 11:24

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ απολογήθηκε στους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες για το μαζικό σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου του από μια εταιρεία πολιτικών συμβούλων.

Ο Ζούκερμπεργκ συμφώνησε να συναντηθεί με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά τους για τη χρήση από την εταιρεία Cambridge Analytica των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, εκ των οποίων 2,7 εκατομμύρια προέρχονται από την ΕΕ.

Όπως είπε, η εταιρεία δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει την κατάχρηση του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι «σημαντικό και αναπόφευκτο»

«Έχει γίνει ξεκάθαρο ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε τα εργαλεία που δημιουργήσαμε από το να χρησιμοποιηθούν με επιζήμιο τρόπο», δήλωσε στον εναρκτήριο λόγο του.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos