300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Το τηλέφωνο είναι το παρόν, το μέλλον ανήκει στα ολογράμματα» λέει ο guru της Microsoft

18 Ιουλίου 2018 12:13
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
«Το τηλέφωνο είναι το παρόν, το μέλλον ανήκει στα ολογράμματα» λέει ο guru της Microsoft

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ο μηχανικός λογισμικού Άλεξ Κίπμαν εξηγεί στο protothema.gr πώς τα έξυπνα γυαλιά μεικτής πραγματικότητας που δημιούργησε συνδυάζουν τον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο - «Από την επιστημονική φαντασία περάσαμε στην επιστημονική πραγματικότητα»


Έχει πει ότι το τηλέφωνο έχει πεθάνει. «Δεν το είπα ακριβώς έτσι. Πιστεύω ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι το παρόν της τεχνολογίας και για πολλά χρόνια θα συνεχίσουμε να τα έχουμε στην τσέπη μας. Όμως η τεχνολογία εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς κι ένας εφευρέτης πρέπει να κοιτά το μέλλον. Οπότε ναι, θεωρώ ότι το μέλλον ανήκει στα ολογράμματα», λέει στο protothema.gr.

Ο λόγος για τον Άλεξ Κίπμαν, τον Βραζιλιάνο μηχανικό λογισμικού και εφευρέτη των έξυπνων γυαλιών μεικτής πραγματικότητας HoloLens, που θεωρείται τεχνολογικός γκουρού και εργάζεται για την Microsoft από το 2011.

Τα HoloLens συνδυάζουν τον πραγματικό κόσμο με τα ψηφιακά «ολογράμματα». Οι χρήστες μπορούν να δουν μέσα από τα γυαλιά τρισδιάστατες εικόνες άλλου προσώπου που δεν βρίσκεται στον πραγματικό χώρο, ενώ συνεχίζουν να βλέπουν τον πραγματικό κόσμο γύρω τους.

Ο Άλεξ Κίπμαν μίλησε στο protothema.gr, στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ευρεσιτεχνίας (EPO), που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, όπου ήταν υποψήφιος στην κατηγορία των εφευρετών που δεν προέρχονται από χώρες της EPO.

«Η μεικτή πραγματικότητα συνδέει τον ψηφιακό με τον πραγματικό κόσμο»

«Η μεικτή πραγματικότητα είναι η σύνδεση του ψηφιακού με το πραγματικό. Αυτή τη στιγμή κάνουμε μια συνέντευξη, όπου κι οι δύο είμαστε στον ίδιο χώρο. Το 3% είναι τα όσα λέμε, ενώ το υπόλοιπο 97% είναι ο χώρος και η οπτική συνομιλία. Η μεικτή πραγματικότητα μας δίνει τη δυνατότητα να γίνει αυτή η συνέντευξη με το ίδιο επίπεδο συζήτησης ενώ εγώ βρίσκομαι στις ΗΠΑ κι εσείς στην Αθήνα», εξηγεί. Όπως επισημαίνει, η εφεύρεσή του καταργεί την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού και μεταφέρει την τεχνολογία στο φυσικό κόσμο.

«Τα HoloLens καθιστούν για πρώτη φορά πιο ανθρώπινη την τεχνολογία», αναφέρει προσθέτοντας ότι η μεικτή πραγματικότητα θα είναι το επόμενο μεγάλο επίτευγμα στην τεχνολογία.

«Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να κοιτάξεις το παρελθόν»

Ο Άλεξ Κίπμαν εξηγεί στο protothema.gr πώς ξεκίνησε η δημιουργία των έξυπνων γυαλιών HoloLens, εδώ και τρία χρόνια.

«Όλη η ομάδα κοιτούσαμε την τεχνολογία που υπάρχει και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε ποιο είναι το επόμενο βήμα. Προσωπικά θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να κοιτάξεις το παρελθόν. Γιατί χρησιμοποιούμε σήμερα τους υπολογιστές; Για να μετατοπίσουμε το χώρο και το χρόνο. Τι είναι η τηλεόραση; Είναι θέατρο που μετατοπίζει το χρόνο και το χώρο. Στο θέατρο βλέπεις κάτι σε πραγματικό χώρο και χρόνο, ωστόσο στην τηλεόραση υπάρχει μετατόπιση αυτών των δύο», σημειώνει.

Η ομάδα του διαπίστωσε όμως ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στη σύγχρονη τεχνολογία και άρχισε να δουλεύει πάνω σε αυτό. «Το μειονέκτημα είναι ότι στον υπολογιστή, στην τηλεόραση είσαι κολλημένος σε μια οθόνη. Και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε, να μετατοπίσουμε τον χώρο και το χρόνο, αλλά στον πραγματικό κόσμο», αναφέρει.

«Από την επιστημονική φαντασία περάσαμε στην επιστημονική πραγματικότητα»

Τελικά το εγχείρημα ήταν πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι περίμενε ο Άλεξ Κίπμαν και οι συνεργάτες του. «Το πρόβλημα είναι ότι όταν ξεκινάς κάτι εντελώς καινούριο, δεν έχεις κάπου να απευθυνθείς. Κανείς δεν ξέρει τίποτα γι’ αυτό, οπότε όλα είναι πιο δύσκολα. Σιγά-σιγά καταλαβαίνεις την απόσταση που χωρίζει μια ιδέα από την εκτέλεσή της, που είναι πολύ πιο δύσκολη», λέει.

Όμως παρά τις δυσκολίες, ο ίδιος πίστευε ότι θα τα καταφέρει. «Αν δεν πιστέψεις ότι τα πάντα είναι δυνατά, τότε δεν ξεκινάς ποτέ να φτιάχνεις κάτι. Προσωπικά είμαι περίεργος και ανυπόμονος και λατρεύω τους υπολογιστές από έξι χρονών. Είναι η ζωή μου, τους θεωρώ μια μορφή τέχνης. Με σκληρή δουλειά, αυτό που θέλαμε έγινε εφικτό. Από την επιστημονική φαντασία περάσαμε στην επιστημονική πραγματικότητα», υπογραμμίζει.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Με 12 ομάδες η ελληνική αποστο...
Η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο ρε... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτώσεις διαρκείας - 4ήμερη καιρική αστάθεια (Bίντεο)

Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτ...

30 Νοεμβρίου 2025
Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θάνατος του Νίκου Κρητικού

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θά...

04 Δεκεμβρίου 2025
Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφισμα για τον θάνατο του Νίκου Κρητικού

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφι...

04 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Πάρος: Νησιώτικο ξεφάντωμα στη Νάουσα! – Γιορτινή παραμονή στον Άη – Νικόλα στο λιμανάκι (Βίντεο)

Πάρος: Νησιώτικο ξεφάντωμα στη Νάου...

06 Δεκεμβρίου 2025
Παράσυρση κρουαζιερόπλοιου στη Ρόδο

Παράσυρση κρουαζιερόπλοιου στη Ρόδο

05 Δεκεμβρίου 2025
Μπάσκετ Ανδρών: Νέα ήττα (37-65) από τα Φανάρια Νάξου για τον Α.Ο. Πάρου

Μπάσκετ Ανδρών: Νέα ήττα (37-65) απ...

05 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ