Διαμαρτύρονται οι φεμινίστριες: Τα νέα iPhones είναι πολύ μεγάλα για τις γυναίκες

14 Σεπτεμβρίου 2018 15:48

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της Apple για τα νέα μοντέλα iPhones, ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες - «Μας ενοχλεί που η Apple δεν μας λαμβάνει υπ' όψιν στο σχεδιασμό της»


Τις διαμαρτυρίες των φεμινιστριών έχουν προκαλέσει τα νέα μοντέλα iPhones, που λάνσαρε η Apple αυτήν την εβδομάδα, λόγω της μεγάλης οθόνης τους.

Το πρώτο μοντέλο iPhone, το 2007, είχε οθόνη μεγέθους, 3,5 ιντσών. Αλλά τα νέα μοντέλα μάλλον ξεπερνούν κατά πολύ αυτό το μέγεθος. Το iPhone XS έχει οθόνη 5,8 ιντσών, το iPhone ΧΡ 6,1 ιντσών και το iPhone XS Max οθόνη 6,5 ιντσών, ενώ η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone SE, με οθόνη 4 ιντσών.

Εκπρόσωποι φεμινιστικών οργανώσεων εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το μεγάλο μέγεθος των νέων μοντέλων. «Δεν επηρεάζει την υγεία των γυναικών και οι γυναίκες αγοράζουν περισσότερο το iPhone από τους άνδρες, αλλά με ενοχλεί που η Apple δεν λαμβάνει υπ' όψιν το σώμα μας κατά το σχεδιασμό. Θα πρέπει να μας νευριάζει αυτό, πληρώνουμε τα ίδια χρήματα με τους άνδρες για ένα προϊόν που δεν δουλεύει εξίσου καλά για εμάς», δήλωσε στην Daily Telegraph η ακτιβίστρια Καρολίν Κριάδο Πέρεζ.

Όπως εξηγεί, η ακτιβίστρια θα πρέπει είτε να αναβαθμίσει το κινητό που έχει, με παρωχημένη τεχνολογία, είτε να αγοράσει ένα καινούριο, που δεν χωρά στο γυναικείο χέρι. «Δεν είναι αποδεκτή επιλογή στον 21ο αιώνα, πρέπει να έχεις ένα κινητό».

Άλλες γυναίκες εξηγούν ότι γυναίκες με μικρά χέρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να κρατούν κινητό με τόσο μεγάλη οθόνη.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos