Πώς να γίνετε «αόρατοι» στο internet -Τα 7 βήματα για να περιορίσετε τα ψηφιακά σας ίχνη

26 Απριλίου 2019 12:29

Στις μέρες μας οι ειδήσεις περί διαρροής στοιχείων και προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο έχουν πάψει να αποτελούν «είδηση».

Συχνά πυκνά ακούμε και διαβάζουμε για περιστατικά διαρροής προσωπικών δεδομένων στο internet είτε λόγω ανθρώπινου λάθους, είτε από κακόβουλες υποκλοπές στοιχείων από χάκερς.  Όμως πέρα από τα στοιχεία που μπορούν να διαρρεύσουν για λόγους που είναι πέραν του ελέγχου μας, υπάρχουν και ίχνη τα οποία αφήνουμε καθημερινά και τα οποία είναι πιθανό να τα βρούμε μπροστά μας! Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η ανάπτυξη νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το twitter και το Instagram, τα ίχνη που αφήνουμε, ανεξίτηλα και εύκολα προσβάσιμα σε πολλούς, είναι υπερβολικά πολλά.

Διαβάστε στο economistas.gr τα βασικά βήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να περιορίσουμε τα ψηφιακά μας ίχνη έχοντας ωστόσο κατά νου ότι ποτέ δεν μπορούμε να γίνουμε απόλυτα «αόρατοι». Όμως με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις πληροφορίες που μπορούν να δουν αδιάκριτα μάτια ή που μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιτήδειοι για ενοχλητικές εξατομικευμένες διαφημίσεις κ.ά.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos