Το Facebook μπλοκάρει ιταλικές ιστοσελίδες με λαϊκιστικό περιεχόμενο

17 Μαϊος 2019 12:58

Οι περισσότερες ήταν φιλοκυβερνητικές


Ούτε μία ούτε δύο αλλά 23 ιταλικές ιστοσελίδες που διέδιδαν fake news ενόψει των ευρωεκλογών κατέβασε το Facebook.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του αμερικανικού κολοσσού των social media διαπίστωσαν ότι, από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς διακινήθηκαν ειδήσεις μίσους, κυρίως ρατσιστικού περιεχομένου και κακοήθειες για πολιτικούς αντιπάλους.

Σύμφωνα με το Avaaz, το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό διαδικτυακό κίνημα ακτιβιστών παγκοσμίως, το Facebook μπλόκαρε κυρίως φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες που στηρίζουν το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα «Λέγκα του Βορρά».

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι λογαριασμοί αυτοί είχαν συνολικά 2,5 ακόλουθους, και στήριζαν δεξιά, λαϊκίστικα κόμματα, με αντισημιτικό περιεχόμενο.

«Τα ψέμματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να διασπείρουν το μίσος στην κοινωνία μας μέσω των social media πριν τις ευρωεκλογές», τόνισε ο διευθυντής της εκστρατείας της Avaaz, Κρίστοφ Σοτ.

Πριν από λίγες ημέρες, 27 Απριλίου, και με την αιτιολογία ότι «παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας», το Facebook ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπει πλέον κοινοποιήσεις από τις επίσημες ιστοσελίδες της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» xryshaygh.com και xagr.net.

Είχε προηγηθεί μπλοκάρισμα στα προφίλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και η ανακοίνωση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ότι θα απαγορεύσει κάθε έκφραση υποστήριξης της λευκής υπεροχής ή υπέρ του διαχωρισμού των φύλων σε μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos