Το Facebook μπλόκαρε δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές

21 Σεπτεμβρίου 2019 12:44

Το Facebook έχει αναστείλει τη λειτουργία για δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές από την πλατφόρμα του για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ανακοίνωσε την Παρασκευή.


Οι απομακρύνσεις προέκυψαν μετά από μια συνεχιζόμενη έρευνα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν δεδομένα, η οποία ξεκίνησε η εταιρεία μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica τον Μάρτιο του 2018.

Τα νέα επίσης αποκαλύπτουν ότι η πλατφόρμα φιλοξενούσε, και ίσως το κάνει ακόμη, πιο προβληματικές εφαρμογές από ό, τι θεωρούνταν προηγουμένως.

Το σκάνδαλο Cambridge Analytica, το οποίο αποκάλυψε πώς οι πληροφορίες από εκατομμύρια προφίλ στο Facebook χρησιμοποιήθηκαν για να επηρεάσουν τη κοινή γνώμη κατά τη διάρκεια του Brexit και τις αμερικανικές εκλογές του 2016, οδήγησε σε πολιτικές παρεμβάσεις, έρευνα και πρόστιμο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές που έχει αφαιρέσει το Facebook προέρχονται από μόλις 400 προγραμματιστές, ανέφερε το Facebook και σημειώνει πως έχουν διερευνηθεί εκατομμύρια ακόμη. Η επανεξέταση συνεχίζεται και σε αυτή συμμετέχουν εκατοντάδες δικηγόροι, εξωτερικοί ερευνητές, επιστήμονες δεδομένων, μηχανικοί και ομάδες στο Facebook.

Μεταξύ άλλων, το Facebook απαγόρευσε μια εφαρμογή που ονομάζεται myPersonality που αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τον έλεγχο της εταιρείας και σύμφωνα με πληροφορίες μοιράστηκε πληροφορίες με ερευνητές και εταιρείες με περιορισμένη μόνο προστασία.

Το Facebook προχώρησε επίσης σε νομικές ενέργειες εναντίον των εταιρειών LionMobi και JediMobi, που χρησιμοποίησαν εφαρμογές για να μολύνουν τους χρήστες τηλεφώνων με κακόβουλο λογισμικό και εναντίον δυο Ουκρανών αντρών για τη χρήση εφαρμογών κουίζ για να κλέψουν δεδομένα χρηστών από το Facebook.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το τέλος της έρευνας αργεί και ότι έχει επεκτείνει την ομάδα που ασχολείται με τη διερεύνηση αυτών των παραβιάσεων, ενώ περιορίζει τα API που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση στο Facebook και θέτει πιο συγκεκριμένες πολιτικές γύρω από την ανάπτυξη.

lifo.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos