Τηλεργασία μέχρι τα τέλη του έτους για τους υπαλλήλους της Google και του Facebook

09 Μαϊος 2020 00:53

Από το σπίτι τους θα συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι το τέλος του έτους, οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στις εταιρείες Google και Facebook, μολονότι τα γραφεία τους πρόκειται να ξανανοίξουν το καλοκαίρι, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία της Covid-19.

 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alphabet (μητρική εταιρεία της Google) Σουντάρ Πιτσάι, είπε στους εργαζομένους ότι αναμφίβολα θα εξακολουθήσουν να εργάζονται από τα σπίτια τους για το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Ο Πιτσάι μίλησε στο προσωπικό την Πέμπτη, κατά την εβδομαδιαία γενική συνέλευση που έγινε διαδικτυακά και τους εξήγησε ότι όσοι θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο θα μπορούν να το κάνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, εφαρμόζοντας ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας. Όμως αυτοί θα αποτελούν την εξαίρεση.

Η Alphabet απασχολεί περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Στα τέλη Απριλίου ο όμιλος είχε διευκρινίσει ότι η τηλεργασία θα συνεχιζόταν «τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου».

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το ίδιο θα ισχύσει και για τη Facebook. Τα γραφεία της εταιρείας ανά τον κόσμο θα ανοίξουν στις 6 Ιουλίου, όμως όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν θα μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν από το σπίτι τους μέχρι το 2021.

Στα τέλη του 2019 η Facebook απασχολούσε 45.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και σκόπευε να προσλάβει άλλους 10.000. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο ιδιοκτήτης του ομίλου, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία δεν θα οργανώνει συγκεντρώσεις άνω των 50 προσώπων πριν από τον Ιούλιο του 2021, το νωρίτερο.

Ο κορωνοϊός, από τον οποίο μολύνθηκαν περισσότεροι από 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, έχει υποχρεώσει τις περισσότερες κυβερνήσεις να επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς και έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων με την εξ αποστάσεως εργασία να αναδεικνύεται σε νέα τάση.

cnn.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos